Ali B nog verder in het nauw en justitie start strafonderzoek tegen vier verdachten uit The Voice

Ali B nog verder in het nauw en justitie start strafonderzoek tegen vier verdachten uit The Voice

Binnenlandapr 25, 12:31
Het Openbaar Ministerie start een strafonderzoek tegen vier verdachten van zedendelicten in het programma The Voice Of Holland van John de Mol. Tegen Ali B, een van die vier verdachten, zijn inmiddels 3 aangiftes gedaan.
Het was vandaag tijd voor een update van het Openbaar Ministerie. Hoe ver zijn ze gevorderd met het strafrechtelijk onderzoek? Het Openbaar Ministerie heeft medegedeeld dat vijf mensen aangifte hebben gedaan van mogelijk strafbare feiten tegen vier personen rondom de talentenjacht. Het Openbaar Ministerie heeft opdracht gegeven deze vijf aangiften verder te onderzoeken. Door dit besluit zijn de werknemers van The Voice officieel verdachten. 
Het Openbaar Ministerie noemt nooit namen van verdachten. Het is natuurlijk geen publiek geheim dat het hier om Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Martijn N. gaat. Uit het strafonderzoek moet blijken dat er voldoende bewijslast is om het kwartet voor de rechter te laten verschijnen. Ali B kan zijn borst nat gaan maken omdat de aangiften omtrent zijn persoon zich opstapelen. Ali B  heeft in ieder geval geen leuk weekend gehad nadat Ellen ten Damme uit de school is geklapt over een geval van grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Ten Damme heeft nog geen aangifte gedaan tegen Ali B. Er ligt nu wel een nieuwe aangifte van aanranding tegen de rapper. Onbekend is wie deze aangifte heeft gedaan. Ali B ontkent alle beschuldigingen.
Advocaat Sébas Diekstra zegt in het AD dat zijn cliënten opgelucht zijn dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de strafbare feiten; ''Een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar de aangiften van cliënten is de enige juiste beslissing en doet recht aan wat hen is overkomen.’’
Het ligt dus aan de hoeveelheid bewijslast of het tot een veroordeling gaat komen van de vier verdachten. Op het eerste gezicht ziet het voor Ali B het meest ongunstig uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten