Ali B nog verder in het nauw en justitie start strafonderzoek tegen vier verdachten uit The Voice

Ali B nog verder in het nauw en justitie start strafonderzoek tegen vier verdachten uit The Voice

Ali B. wordt volgens De Telegraaf beschuldigd van seksueel wangedrag. Bron: Miho (CC BY 3.0)

Het Openbaar Ministerie start een strafonderzoek tegen vier verdachten van zedendelicten in het programma The Voice Of Holland van John de Mol. Tegen Ali B, een van die vier verdachten, zijn inmiddels 3 aangiftes gedaan.

Het was vandaag tijd voor een update van het Openbaar Ministerie. Hoe ver zijn ze gevorderd met het strafrechtelijk onderzoek? Het Openbaar Ministerie heeft medegedeeld dat vijf mensen aangifte hebben gedaan van mogelijk strafbare feiten tegen vier personen rondom de talentenjacht. Het Openbaar Ministerie heeft opdracht gegeven deze vijf aangiften verder te onderzoeken. Door dit besluit zijn de werknemers van The Voice officieel verdachten.

Het Openbaar Ministerie noemt nooit namen van verdachten. Het is natuurlijk geen publiek geheim dat het hier om Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Martijn N. gaat. Uit het strafonderzoek moet blijken dat er voldoende bewijslast is om het kwartet voor de rechter te laten verschijnen. Ali B kan zijn borst nat gaan maken omdat de aangiften omtrent zijn persoon zich opstapelen. Ali B heeft in ieder geval geen leuk weekend gehad nadat Ellen ten Damme uit de school is geklapt over een geval van grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Ten Damme heeft nog geen aangifte gedaan tegen Ali B. Er ligt nu wel een nieuwe aangifte van aanranding tegen de rapper. Onbekend is wie deze aangifte heeft gedaan. Ali B ontkent alle beschuldigingen.

Advocaat Sébas Diekstra zegt in het AD dat zijn cliënten opgelucht zijn dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de strafbare feiten; ''Een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar de aangiften van cliënten is de enige juiste beslissing en doet recht aan wat hen is overkomen.’’

Het ligt dus aan de hoeveelheid bewijslast of het tot een veroordeling gaat komen van de vier verdachten. Op het eerste gezicht ziet het voor Ali B het meest ongunstig uit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties