Bloomberg: ''Twitter verwacht vandaag een deal te sluiten met Elon Musk.''

Bloomberg: ''Twitter verwacht vandaag een deal te sluiten met Elon Musk.''

De onderhandelingen bevinden zich in de eindfase tussen Twitter en Elon Musk zegt een interne bron tegenover Bloomberg. Het social mediabedrijf is bezig om de voorwaarden van de transactie uit te werken en men kan vandaag nog een deal sluiten als de onderhandelingen soepel verlopen. Dit is goed nieuws voor mensen die een groot voorstander zijn van het vrije woord!

Elon Musk wil Twitter voor 15 miljard dollar overnemen. Iedereen is natuurlijk benieuwd voor welk bod Twitter uiteindelijk verkocht wordt. Musk kocht eerder 9,1% van alle Twitter-aandelen. Daarmee was hij in één klap de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Daarna bracht hij een bod uit op de overige aandelen: hij was bereid $54.20 per aandeel te betalen, wat significant meer is dan de daadwerkelijke waarde.

Vrijheid van meningsuiting

Wat kunnen verwachten als Musk Twitter overneemt? Elon Musk staat bekend als een "free speech absolutist," wat inhoudt dat hij gelooft dat de vrijheid van meningsuiting onbeperkt dient te zijn. Musk vindt vrijheid van meningsuiting een zeer groot goed en heeft daar in een TED uitzending diverse uitspraken over gedaan: "Een goed teken dat er vrijheid van meningsuiting is in een land", aldus Musk, "mag iemand die je niet leuk vindt iets zeggen dat je niet leuk vindt? Als dat het geval is dan hebben we vrijheid van meningsuiting." Musk vult dit zelfs aan met de volgende uitspraak, "het is enorm irritant als iemand die jij niet mag iets zegt dat je niet leuk vindt. Maar het is écht een teken dat je in een gezond functionerende vrijheid van meningsuiting- situatie zit."

Opheffen bans

Houdt dit in dat de (tijdelijke) bans van Donald Trump en Geert Wilders worden opgeheven en zij mogen terugkeren op dit medium? Musk heeft duidelijk aangegeven dat hij een fan was van Trumps gebruik van het sociale medium. De kans is groot dat Trump en Wilders weer welkom zijn als hij het voor het zeggen krijgt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties