BREEK: Elon Musk wil 15 miljard eigen cash in Twitterovername stoppen: bod in 10 dagen

BREEK: Elon Musk wil 15 miljard eigen cash in Twitterovername stoppen: bod in 10 dagen

Tesla CEO Elon Musk gaat er alles aan doen om Twitter over te nemen. De Raad van Bestuur van de website heeft een zogenaamde gifpil genomen om die overname te voorkomen, maar plan B treedt nu in werking. Volgens ingewijden is hij bereid 15 miljard dollar van zijn eigen geld erin te stoppen en komt hij binnen 10 dagen met een bod.

Musk kocht eerder 9,1% van alle Twitter-aandelen. Daarmee was hij in één klap de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Daarna bracht hij een bod uit op de overige aandelen: hij was bereid $54.20 per aandeel te betalen, wat significant meer is dan de daadwerkelijke waarde.

De Raad van Bestuur van Twitter zag die vijandelijke overname echter niet zitten en besloot een gifpil te nemen. Die komt er kort gezegd op neer dat ze, indien nodig, razendsnel meer aandelen kunnen aanmaken en die dan voor bijna niets kunnen laten kopen door henzelf/bondgenoten. Daarmee wordt de waarde van Twitter natuurlijk ondermijnd... wat dan ook voor flink wat kritiek heeft gezorgd van normale aandeelhouders.

Musk zet plan B in werking

Nu de Raad van Bestuur het hard speelt doet Musk hetzelfde. Amerikaanse media berichten dat hij bereid is om 15 miljard van zijn eigen cash in de overname te stoppen en dat hij binnen tien dagen tijd met een (nieuw) bod komt. Hij zou ook contact hebben met investeerdersbank Morgan Stanley om een additionele 10 miljard dollar te regelen.

Musk zal uiteindelijk de grootste aandeelhouder worden, maar zijn co-investeerders zullen ook flink wat aandelen bezitten. De co-investeerders gaan dan met hun aanbod direct naar Twitteraandeelhouders zelf, en niet meer naar de Raad van Bestuur.

Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!

De strijd om de toekomst van Twitter is nu dus écht losgebarsten. Een groep investeerders onder leiding van Musk gaat vrijwel zeker een aanbod doen dat je eigenlijk niet kunt afwijzen... en als Twitteraandeelhouders dat bod accepteren nemen ze het bedrijf privé, waardoor ze beter bestand zijn tegen controverses onder het mom van 'ze laten onwelgevallige meningen gedeeld worden!'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Twitter social media Elon Musk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties