musky

Tesla-icoon Elon Musk wil vijandige overname Twitter doen: links in rep en roer

Buitenlandapr 14 2022, 17:52
Tesla en Space X-baas Elon Musk heeft officieel een bod uitgebracht op Twitter. Het is zijn bedoeling om een vijandige overname op te zetten... en het bedrag dat ermee gemoeid is is enorm: hij wil meer dan 40 miljard dollar betalen. In cash. Linkse gebruikers zijn woedend terwijl rechtse gebruikers een half orgasme hebben
Nu weten we waarom Elon Musk de positie in de Raad van Bestuur van Twitter aan zich voorbij heeft laten gaan. Hij wilde inderdaad meer dan 14,9% van de aandelen van Twitter in handen krijgen; het deel dat bestuursleden mógen hebben. Sterker: hij wil 100%  hebben. En het bedrijf weer helemaal privé maken. Hoppa.

54.20

Op Twitter is het vandaag feest in rechtse kringen. Elon Musk heeft namelijk bekend gemaakt dat hij een officieel bod heeft uitgebracht op Twitter voor een vijandige overname. Hij wil 100% van de aandelen in handen krijgen voor $54.20 per aandeel. In totaal komt dat neer op ongeveer 42 miljard dollar. 
Dat is natuurlijk een enorm bedrag en een significant hoger bedrag dan Twitter daadwerkelijk waard is. Hij heeft het bod uitgebracht. De Raad van Bestuur moet zich hier nu over buigen. Feitelijk komt het erop neer dat omdat het  bedrag zo hoog is, ze eigenlijk in strijd handelen met de belangen van hun aandeelhouders als ze het afwijzen. Twitter is namelijk niet eens bijna 42 miljard dollar waard. Voor aandeelhouders is dit een fantastische mogelijkheid om bakken met geld te verdienen.
Musk weet dit natuurlijk als geen ander. In zijn aanbod schrijft hij dan ook dat hij dit bedrag heeft gekozen omdat hij geen trek heeft in onderhandelingen. Of ze accepteren het, lopen binnen, en verdedigen de belangen van hun aandeelhouders, of ze kiezen ervoor om dat allemaal in de prullenbak te gooien omdat ze Musk niet lief vinden. Andere smaken zijn er niet.
Overigens is dat bedrag van $54.20 wel heel leuk gekozen. In Amerika is 4/20 (April, 20e: de twintigste dag van April) een "Marihuana-feestdag." 420 is dan ook al tijden een internetmeme voor mensen die wel een marihuanatje lusten.

Rechts Twitter viert feest

Alle rechtse mensen op Twitter vinden dit fantastisch. Musk staat namelijk bekend als een "free speech absolutist," wat inhoudt dat hij gelooft dat de vrijheid van meningsuiting onbeperkt dient te zijn.
Die opmerking over 'Afro-Amerikaan' wordt gemaakt omdat Musk Zuid-Afrikaan is. Hij is dus letterlijk een Afro-Amerikaan - een geboren Zuid-Afrikaan tegenwoordig woonachtig in Amerika.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Links is woedend

Ondertussen denken linkse Twittergebruikers daar weer heel anders over. Zij zijn woedend. Want waar ze eerst nog vonden dat rechtse twitteraars niet moesten zeuren over censuur onder het motto dat het een "privaat bedrijf is" denken ze daar heel anders over nu Musk de website mogelijk overneemt. Dit vat de reactie op links aardig samen:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Donald Trump

Wat iedereen zich natuurlijk afvraagt is: komt Donald Trump terug als Musk Twitter daadwerkelijk overneemt? Musk heeft duidelijk aangegeven dat hij een fan was van Trumps gebruik van het sociale medium. En hij is ook nog eens een aanhanger van de idee dat de vrijheid van meningsuiting onbeperkt moet zijn.
Als zodanig is het logisch om te vermoeden dat Trump weer welkom is als hij het voor het zeggen krijgt... en dat dit ook geldt voor alle andere rechtse Twitteraars die de afgelopen jaren geband zijn zoals Alex Jones en natuurlijk Neerlands eigen Jan Bennink alias Superjan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten