Screen Shot 2022 04 14 at 203205

Baudet kondigt aan: FVD houdt eerst een ledenDEBAT over de referendumwet, daarna een referendum

Politiekapr 14 2022, 19:32
Thierry Baudet kondigde gisteren aan dat FVD een ledenraadpleging organiseert over het referendumvoorstel van het partijkartel. Vandaag voegt hij toe dat er eerst een ledendebat komt. De stemming over het voorstel is namelijk uitgesteld wat betekent dat FVD meer tijd krijgt om het standpunt te bepalen. Dit noemen ze nou 'een levende democratie'!
Als je wilt weten hoe een 'democratische partij' er nou werkelijk uitziet hoef je alleen maar even te kijken naar Forum voor Democratie. Gisteren kondigde partijleider Thierry Baudet aan dat de partij een ledenraadpleging organiseert over het wetsvoorstel om een correctief referendum in te voeren. Dit omdat hij normaal gesproken zulke voorstellen natuurlijk steunt, maar er nu grote moeite mee heeft omdat hij vreest dat het voorstel een wassen neus is. "Is iets beter dan iets of moeten we onze poot stijf houden en échte resultaten afdwingen?" Dat is de vraag die hij leden wil stellen.
Maar in de tussentijd is bekend geworden dat de stemming over het voorstel wordt uitgesteld. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant betekent het ook dat FVD meer kan doen om de leden hierbij te raadplegen. En dat gebeurt ook. Want nu laat Baudet weten dat hij voor de stemming eerst een debat wil organiseren onder de leden. Een lagerhuisdebat. 75 leden die voor het voorstel zijn mogen het opnemen tegen 75 leden die er tegen zijn. Hij legt uit:
Prima! Dan is het nu aan de leden om het standpunt hierover vorm te geven. Ongelooflijk dat zoiets kan. Het lijkt verdorie bijna wel alsof 'de democratie' toch nog een beetje bestaat in ons land. Bij FVD, dan wel. Want bij de rest is het natuurlijk kommer en kwel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten