Van Haga: 'Corona is alleen een A-ziekte omdat dit het kabinet voordelen oplevert'

Van Haga: 'Corona is alleen een A-ziekte omdat dit het kabinet voordelen oplevert'

Politiekapr 14, 19:49
Wybren van Haga vindt het belachelijk dat het coronavirus / Covid-19 geclassificeerd wordt als een A-status ziekte. De BVNL-leider vindt namelijk dat de feiten er helemaal niet op duiden dat het zo'n ernstige ziekte is. Waarom het officieel dan wel een A-ziekte is? Puur om politieke redenen, aldus Van Haga.
Er zijn steeds meer politici die zich afvragen waarom het coronavirus (Covid-19) officieel beschouwd wordt als een klasse-A ziekte. Ook Wybren van Haga vindt dat vreemd. Want, stelt de BVNL-leider, zelfs ziektes die véél gevaarlijker zijn worden maar geclassificeerd als een B-virus. Denk daarbij onder meer aan TBC én de pest.
Ja, de pést:
MERS, Sars, en Ebola staan op de internationale lijst aangemerkt als A-ziektes. Dat is niet zo gek want die ziektes hebben een sterftecijfer van - vaak - rond de 50%. Voor het coronavirus geldt dat, aldus Van Haga, bepaald niet. Ja, natuurlijk kan corona heel verschrikkelijk zijn voor bepaalde mensen - zeker voor patiënten met onderliggend lijden - maar het is volstrekt onzinnig om te doen alsof corona vergelijkbaar is met een ziekte waaraan 50% van de besmette personen overlijdt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten