Filmpje! Pepijn van Houwelingen (FVD): "Het klopt niet."

Filmpje! Pepijn van Houwelingen (FVD): "Het klopt niet."

Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft in een commissiedebat in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar het beleid van het kabinet inzake corona. Hij gelooft er niets van, zei hij, dat het beleid daadwerkelijk "om de volksgezondheid" gaat. "Het klopt niet," aldus Van Houwelingen.

"Het klopt niet. Dit opschrift droegen veel demonstranten bij het protest op De Dam," aldus Van Houwelingen toen hij spreektijd kreeg. "Het is een verzetsspreuk geworden van alle vrije geesten in het land die zich verzetten tegen het globalisme."

Vervolgens zei hij dat, hoewel er mensen doodgaan aan corona, het niet vergelijken kan worden met een killervirus als ebola.

"De maatregelen hebben niets, maar dan ook echt niets met de volksgezondheid te maken," aldus Van Houwelingen. "Lockdowns werken niet. Onderzoek na onderzoek heeft dit uitgewezen." Daarbij haalde hij voorbeelden uit van het buitenland; landen waar geen lockdown was en landen waar die er wel was. Vervolgens viel hem op dat de verschillen niet-bestaand waren.

Een ander punt waar Van Houwelingen over viel is dat hij het gek vindt dat het aantal IC-bedden niet verhoogd is. "Het klopt niet," zei hij weer.

Volgens het FVD-Kamerlid is het daarnaast opvallend dat wereldwijd dezelfde maatregelen werden genomen, waarbij "zelfs dezelfde slogans" gebruikt werden.

"Voor ons is daarom zonneklaar," zei Van Houwelingen daarom, dat de macht in Nederland niet meer toebehoort aan het parlement, maar aan "globalistische machtsstructuren" waaronder het World Economic Forum. "Als ze al niet directe invloed uitoefenen" op beslissingen, dan hebben zij, zegt ze, door hun contacten een coördinerende en inspirerende rol.

Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!

Volgens Volkskrant-redacteur Maarten Keulemans klopt de kritiek van Van Houwelingen niet. Hij heeft op Twitter een draadje gepubliceerd waarin hij de FVD'er op 8 punten tegenspreekt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties