Screen Shot 2022 04 20 at 114634

Filmpje! Pepijn van Houwelingen (FVD): "Het klopt niet."

Politiekapr 20 2022, 10:41
Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft in een commissiedebat in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar het beleid van het kabinet inzake corona. Hij gelooft er niets van, zei hij, dat het beleid daadwerkelijk "om de volksgezondheid" gaat. "Het klopt niet," aldus Van Houwelingen.
"Het klopt niet. Dit opschrift droegen veel demonstranten bij het protest op De Dam," aldus Van Houwelingen toen hij spreektijd kreeg. "Het is een verzetsspreuk geworden van alle vrije geesten in het land die zich verzetten tegen het globalisme."
Vervolgens zei hij dat, hoewel er mensen doodgaan aan corona, het niet vergelijken kan worden met een killervirus als ebola.
"De maatregelen hebben niets, maar dan ook echt niets met de volksgezondheid te maken," aldus Van Houwelingen. "Lockdowns werken niet. Onderzoek na onderzoek heeft dit uitgewezen." Daarbij haalde hij voorbeelden uit van het buitenland; landen waar geen lockdown was en landen waar die er wel was. Vervolgens viel hem op dat de verschillen niet-bestaand waren.
Een ander punt waar Van Houwelingen over viel is dat hij het gek vindt dat het aantal IC-bedden niet verhoogd is. "Het klopt niet," zei hij weer.
Volgens het FVD-Kamerlid is het daarnaast opvallend dat wereldwijd dezelfde maatregelen werden genomen, waarbij "zelfs dezelfde slogans" gebruikt werden.
"Voor ons is daarom zonneklaar," zei Van Houwelingen daarom, dat de macht in Nederland niet meer toebehoort aan het parlement, maar aan "globalistische machtsstructuren" waaronder het World Economic Forum. "Als ze al niet directe invloed uitoefenen" op beslissingen, dan hebben zij, zegt ze, door hun contacten een coördinerende en inspirerende rol.
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!
Volgens Volkskrant-redacteur Maarten Keulemans klopt de kritiek van Van Houwelingen niet. Hij heeft op Twitter een draadje gepubliceerd waarin hij de FVD'er op 8 punten tegenspreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten