Elon Musk ontvouwt grote plannen: om naar Mars te verhuizen gaat 100.000 dollar kosten

Buitenlandapr 20 2022, 9:56
Space X-opperbaas Elon Musk zegt dat hij het "betaalbaar" wil maken voor iedere burger van een "welvarende economie" om over een jaar of tien naar Mars te emigreren. Zijn hypothetische prijs op dit moment is 100.000 dollar. Dat klinkt nog altijd als veel, maar zoals hij terecht stelt betekent dit dat de meeste mensen "hun huis kunnen verkopen en de verhuizing zo kunnen betalen."
Er is veel aandacht geweest voor het gesprek van Musk bij TED omdat hij daar interessante dingen zei over Twitter. En terecht natuurlijk, want dat is een hot item. Maar hij zei evenzeer fascinerende zaken over Space X en over de mogelijkheid om in de toekomst - al over een jaar of tien? - naar Mars te emigreren.
"Om een self-sustaining stad op Mars te bouwen denk ik dat we iets van duizend Starships nodig hebben," aldus Musk. Space X is dan ook van plan om zoveel Starships te bouwen de komende tien jaar. Die 1.000 Starships moeten dan één miljoen mensen naar Mars helpen vliegen. Want met zo'n bevolking is het mogelijk om daadwerkelijk een nieuwe civilisatie op te bouwen.
"Ik denk dat een klein percentage van de mensheid daadwerkelijk wil gaan, het kan betalen of een sponsor kan vinden," aldus Musk. "Ik denk ook dat overheden misschien ook migratie willen betalen voor burgers. En natuurlijk kunnen mensen ook een lening gaan afsluiten."
Maar hij waarschuwt mensen die denken dat ze op Mars in grote weelde kunnen gaan leven. "Ik denk dat het belangrijk is om duidelijk te maken dat Mars in het begin niet luxueus zal zijn. Het wordt gevaarlijk, mensen zitten dicht op elkaar, het wordt zwaar, moeilijk, en iedereen zal heel hard moeten werken. Het lukt je mogelijk zelfs niet meer op terug te komen naar aarde..."
"Maar het zal ook glorieus zijn," aldus Musk.
In 2019 zei Musk al dat hij voor een prijskaartje tussen de 100.000 en 500.000 ging, waarbij hij uitlegde dat dit mensen in staat zou stellen om hun huis te verkopen om te kunnen migreren.
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!
Dit is nog eens een avontuur. De volgende frontier voor de mensheid. En Elon Musk maakt het waarheid. 
Ben jij van plan om dit avontuur aan te gaan over een jaar of tien tijd, als het Musk allemaal lukt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten