Geert Wilders reageert op Twitter-blokkade: 'Het is serieus met geen pen te beschrijven!'

Geert Wilders reageert op Twitter-blokkade: 'Het is serieus met geen pen te beschrijven!'

Geert Wilders heeft tegenover De Dagelijkse Standaard gereageerd op de volstrekt belachelijke (tijdelijke) Twitter-blokkade die hij kreeg als straf nadat hij wat tweette aan het adres van (voormalig) Pakistaans premier Imran Khan. "Serieus, het is met geen pen te beschrijven," laat Wilders weten. Zij mogen hem een blasfemist noemen, " maar een tweet als reactie daarop mag niet."

De Amerikaanse website Twitter blokkeerde het account van Geert Wilders vandaag (tijdelijk) omdat hij reageerde toen Pakistaanse radicale islamitische leiders fatwa's tegen hem hadden uitgesproken. Het was een bizarre actie van een grote Silicon Valley-supermacht die vooral bezig is met Deugen. Zoals Fleur Agema, Tweede Kamerlid voor de PVV, het verwoordt op, jawel, Twitter:

Wilders reageert: 'Ik ben in beroep gegaan maar vrees het ergste'

Geert Wilders zelf is ook bepaald niet te spreken over deze belachelijke censuur van Twitter. Tegen De Dagelijkse Standaard laat hij weten dat hij in beroep is gegaan "maat het ergste" vrees.

"Serieus," schrijft hij in een reactie, "het is met geen pen te beschrijven. De vorige Pakistaanse premier Khan noemde me een blasfemist vorige week - daar staat de doodstraf op. De nieuwe premier noemde me eergisteren een islamofoob en tussendoor kreeg ik twee fatwa’s uit Pakistan."

"Dat mag allemaal blijkbaar maar een tweet als reactie daarop niet."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De vraag is nu: gaat Twitter de Nederlandse parlementariër in ere herstellen of blijft de Amerikaanse social mediagigant vasthouden aan dit soort censuurpraktijken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer