shutterstock 1006602418

'Knettergek!' Twitter blokkeert Geert Wilders tijdelijk na tweet aan Pakistaanse premier vanwege fatwa's

Politiekapr 20 2022, 17:51
De Nederlandse parlementariër Geert Wilders is door Twitter "tijdelijk geblokkeerd." De blokkade kwam nadat hij zich in een tweet direct richtte tot de Pakistaanse premier, dit omdat er in dat land door radicale islamistische leiders fatwa's tegen hem waren uitgesproken.
PVV-leider Geert Wilders maakt zoals bekend veelvuldig gebruik van Twitter. Net als Donald Trump heeft hij tweeten tot kunst verheven. Weinig politici zijn zo effectief en handig in het gebruiken van dit sociale medium om a) impact te hebben en b) direct te communiceren met zijn achterban.
Maar Twitter heeft Wilders vandaag tijdelijk geblokkeerd omdat hij in strijd zou hebben gehandeld met de beleidsvoorwaarden. De blokkade kwam nadat hij zich in een tweet richtte tot de Pakistaanse premier omdat extremistische religieuze leiders in dat land fatwa's tegen hem hadden uitgesproken.
Wilders vond dat natuurlijk niet kunnen en zei er iets van. Hoewel terroristische organisaties - waaronder prominente aanhangers van ISIS - het sociale medium onbeperkt kunnen gebruiken vonden de Woke-Amerikanen de kritische opmerkingen van Wilders te ver gaan. Daarom kan hij nu even niet niet over zijn account beschikken.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je dit soort dingen leest kun je alleen maar concluderen dat het héél goed zou zijn als Elon Musk erin slaagt Twitter over te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten