foto shutterstock

Netflix verliest honderdduizenden abonnees: 'Woke-virus maakt het onkijkbaar'

Economieapr 20 2022, 14:50
Bij Netflix zal men vandaag behoorlijk down zo niet depressief zijn. De populaire streamingservice heeft voor het eerst in haar geschiedenis namelijk abonnees verloren. En experts verwachten dat het er nog minder gaan worden de komende maanden.
Het gaat bepaald niet goed met Netlix. De meest populaire streamingvideodienst ter wereld is het afgelopen kwartaal namelijk 200.000 betalende abonnees verloren. Dat is in de geschiedenis van Netflix nog nooit voorgekomen, dat het in een nieuw kwartaal gebruikers minder gebruikers heeft dan ervoor.
Volgens Netflix zijn er twee belangrijke redenen dat het ledenbestand is gekrompen. Ten eerste is de coronapandemie min of meer voorbij. Mensen gaan weer naar het werk en naar school. Daardoor hebben ze minder tijd om series en films te kijken.
De tweede reden is dat de inflatie uit de klauwen loopt. Hele horden gebruikers hebben gewoon geen geld meer voor "extra's." Als ze dan moeten bezuinigen, tja, dan gebeurt dat natuurlijk op diensten als Netflix.

Elon Musk: Woke

Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk heeft nog een verklaring voor het verlies van Netflix: het feit dat het bedrijf steeds vaker toegeeft aan druk van de Woke-brigades. Volgens hem wordt het daardoor gewoon onkijkbaar.
"Het Woke-hersenvirus maakt Netflix onkijkbaar," aldus Musk die gehaat wordt door Deugend Links omdat hij zich vaker uitspreekt tegen extreemlinkse gekkigheden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Klopt natuurlijk helemaal. Maar hij kan wel verwachten dat Twitter-werknemers nu nóg hatelijker gaan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten