Lisa Westerveld 3

GroenLinkser Lisa Westerveld eist meer geld voor studentikoze 'medezeggenschappers'

Politiekapr 20 2022, 13:35
GroenLinkser Lisa Westerveld en PvdA'er Habtamu de Hoop willen dat er meer geld beschikbaar wordt gesteld voor zogenaamde "medezeggenschappers." Dat is een duur woord waarmee gedoeld wordt op studenten die actief betrokken zijn bij het reilen en zeilen van hun onderwijsinstelling. De twee vinden dat dit soort studenten nu te weinig krijgen voor dit soort "extra-curriculaire activiteiten." Want als iemand meer geldt verdient, dan is het studerend Nederland. Natuurlijk.
Als je wilt weten hoe ver GroenLinks en de PvdA afstaan van de gewone Nederlandse burger hoef je alleen maar even te kijken naar dit voorstel van Lisa Westerveld en Habtamu de Hoop. Want zij vinden het ongelooflijk belangrijk dat "medezeggenschappers" een mooi hoog bedrag ontvangen voor hun "werk." Dat is waar zij zich voor inspannen. Dit terwijl de inflatie gierend uit de hand loopt en gewone hardwerkende Nederlanders met een échte baan hun energierekening niet eens meer kunnen betalen.
"Inspraak voor studenten en medewerkers zorgt voor meer betrokkenheid en maakt het onderwijs beter," aldus Westerveld op Twitter. "Maar dan moeten ze wel goed worden ondersteund. En dat gaat niet overal goed. Daarom dien ik zo samen met Habtamu de Hoop deze motie in."

De motie

Vervolgens lees je in de motie dat de "medezeggenschappers" betaald worden uit het "studentenondersteuningsfonds," maar dat het bedrag dat hiervoor beschikbaar wordt gesteld verschil per onderwijsinstelling. En dat mag natuurlijk niet van de salonsocialisten. Iedereen en overal moet het immers gelijk zijn. Dat is een kernwaarde van het socialisme.
Vervolgens wordt gesteld dat ze er studenten zijn die daardoor "lage vergoedingen krijgen voor tijdsintensief werk." Een vreselijk misdrijf dat per direct gecorrigeerd dient te worden.
Daarom verzoeken zij de regering "om samen met de studentenorganisaties en de koepels van de instellingen landelijke richtlijnen op te stellen voor de vergoedingen voor de leden van de medezeggenschap uit het studentenondersteuningsfonds."
Met andere woorden, of de regering er even voor wil zorgen dat deze studenten meer betaald krijgen omdat dit allemaal vastgelegd wordt in een wet/de regels.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo, dat gaat de Nederlandse arbeider die zich kapotwerkt en door de stijgende inflatie bijna financieel verdrinkt vast heel belangrijk vinden. Lang leve GroenLinks en PvdA!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten