30519953343 0b8b19f4f2 c

Amateurisme ten top! Het Nederlandse bedrijfsleven slecht voorbereid op stroomuitval of hack

Binnenlanddec 19 2022, 12:00
Het Nederlandse bedrijfsleven is slecht voorbereid op stroomuitval of cyberaanvallen, zo waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het FD. Volgens Pieter-Jaap Aalbersberg hebben bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun oude niet-digitale werkwijze soms "te snel" afgedankt, wat ervoor heeft gezorgd dat Nederland kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld Duitsland.
De hoge mate van digitalisering in Nederland kan een achilleshiel vormen, aangezien bedrijven en organisaties afhankelijk zijn van stroom en internetverkeer. Een succesvolle cyberaanval kan ervoor zorgen dat een bedrijf wekenlang stil komt te liggen, met mogelijk ernstige gevolgen voor de continuïteit en het voortbestaan van het bedrijf. Geef daarom hackers geen vrij spel.
Experts roepen dan ook op om noodplannen te maken en vaker te oefenen, zodat bedrijven beter voorbereid zijn op dit soort situaties. Dit kan bijvoorbeeld door digitale deuren op slot te zetten, stevige digitale muren te bouwen om belangrijke systemen en informatie te beschermen, en het Digital TrustCenter te raadplegen voor dreigingsinformatie.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat bedrijven in Nederland serieus nadenken over hun digitale beveiliging en voorbereid zijn op mogelijke stroomuitval of hack. Dit is niet alleen goed voor de continuïteit van het bedrijf, maar ook voor het vertrouwen van klanten en aandeelhouders. Het is daarom aan te raden om actie te ondernemen en de nodige maatregelen te nemen om digitale risico's te beperken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten