shutterstock 2174610653

Amersfoort Centraal deze zomer dicht: Bereid je voor op de treinchaos, Nederland!

Binnenlandmrt 04 , 15:00
Bereid je maar voor op een zomer vol chaos, Nederland! In een voornemen die de spreekwoordelijke middenvinger opsteekt naar tienduizenden treinreizigers, heeft ProRail aangekondigd dat station Amersfoort Centraal deze zomer drie weken dichtgaat. Geen treinen, geen service, alleen maar ellende. En waarom? Omdat het zogenaamd "nodig" is. Laat me niet lachen. Dit is niets minder dan een catastrofale planning en een totaal gebrek aan respect voor de dagelijkse gebruiker van het openbaar vervoer.
"Er is nog nooit zoveel aan het spoor gewerkt als in 2024," kraait ProRail in het AD trots. Alsof het een prestatie is om heel Nederland in verkeersinfarct te storten! Met deze 'recordbrekende' onderhoudswerkzaamheden worden de reizigers, die afhankelijk zijn van het treinverkeer, de dupe. Het is een schandalige onderbreking van hun dagelijkse leven. Amersfoort, een cruciaal knooppunt voor treinreizigers uit heel het land, wordt uit de dienstregeling gehaald. Het resultaat? Langere reistijden, eindeloze overstappen en het genoegen van vervangend busvervoer. Een 'enorme, complexe puzzel', zeggen ze bij NS en ProRail. Nee, dit is een nachtmerrie in de maak.
Wat we hier zien, is het falen van een overgereguleerde, inefficiënte sector die meer bezig is met zichzelf dan met de service aan de burger. Een sector die smijt met miljoenen aan belastinggeld voor projecten die de gebruiker meer kwaad dan goed doen. En laten we wel wezen: de echte kosten van deze zomerse sluiting zijn niet alleen de vertragingen en het ongemak. Het gaat om de impact op het dagelijks leven van mensen, op hun werk, hun familie, hun plannen.
En de ironie? Terwijl de treinreizigers zich door deze puinhoop moeten worstelen, zullen de verantwoordelijken comfortabel in hun kantoren zitten, ver verwijderd van de chaos die ze hebben veroorzaakt. Dit is het zoveelste bewijs dat het tijd is voor een radicale herziening van hoe we het openbaar vervoer in dit land beheren. We hebben een systeem nodig dat werkt voor de mensen, niet tegen hen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
Dus ja, deze zomer belooft een verkeersinfarct in Midden-Nederland. Een gecreëerde ramp, met dank aan ProRail en de NS. Het is tijd dat we eisen dat ons openbaar vervoer wordt beheerd met een visie op service en efficiëntie, in plaats van verstoring en frustratie. Bereid je voor, Nederland. Het wordt een lange, hete zomer.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten