brit ornaje

Wat?! Knetter-arrogante buitenlandse AD-journalist: 'Jullie Nederlanders hebben alles aan ons te danken!'

Politiekmrt 04 , 16:00
Het is bizar, maar een buitenlandse (Britse) columnist van het AD heeft op X keihard uitgehaald naar Nederlanders. De reden? Hij vindt dat Nederlanders niet lief genoeg zijn tegen "expats" in ons land. Dat wil zeggen: buitenlanders die in Nederland wonen en werken. Want, zegt hij, feitelijk hebben we al onze welvaart te danken aan mensen als hij. Wat?!
"Ik heb dieptrieste gesprekken gehad met twee mensen deze week," aldus Ben Coates. "Allebei expats die in Nederland wonen." Expats zijn gewoon buitenlanders die in Nederland wonen en werken, maar geen behoefte hebben om ooit de Nederlandse identiteit te verkrijgen. Vaak willen dat soort mensen op een gegeven moment weer terug naar huis - hoewel dat lang niet altijd ook gebeurt.
"Allebei zeiden ze dat ze sinds november zien dat Nederlanders veel minder aardig tegen ze zijn omdat ze buitenlanders zijn. 'Mensen vonden het vroeger fijn om me te helpen, maar nu hebben ze het gevoel dat ze gemeen kunnen zijn'," vat Coates één van de klachten van de 'expats' samen.
Dat was een paar weken geleden. Vandaag kwam meneertje met een vervolgtweet. Die is zo mogelijk nog sneuer.
"Het is grappig hoe heel veel Nederlanders enorm trots zijn op het commerciële succes van hun land, handelsbanden en internationale concurrentiepositie terwijl ze tegelijkertijd een bittere haat hebben voor de expats die hier leven en die helpen dit alles mogelijk te maken," stelt het stuk verdriet namelijk.

It’s funny how many Dutch people are hugely proud of their country’s commercial success, trade links and international competitiveness while simultaneously having quite a bitter hatred of the expats who live here and help make it all possible

Ben Coates
Ben Coates
@bencoates1

I had sad conversations with two people this week. Both expats living in NL. Both (white female) EU citizens. Both said they’d noticed Dutch people being less kind to them,as foreigners, since November. “People used to be happy to help me, but now they feel emboldened to be mean”

489
Reply
Ja. Dat lees je goed. Dit stuk ellende weet ons te vertellen dat wij onze welvaart te danken hebben aan mensen als hij. Aan expats. Aan buitenlanders die een tijdje van ons land komen genieten en van de kansen die wij iedereen bieden.
Ongelooflijk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
Een normaal mens zou Nederlanders bedanken voor het feit dat ze welkom zijn in ons land. Dat ze bij ons kunnen werken en leven. Dat ze een leven kunnen opbouwen op de manier waarop zij dat willen. Maar niet deze walgelijke 'expat' van AD.nl. Oh nee. Deze gluiperige engnek vindt dat wij hém dankbaar moeten zijn. Want hij en zijn mede-expats zijn zó geweldig!
De arrogantie van dit figuur is on-ge-loof-lijk. En het ergste van alles? Hij denkt ongetwijfeld dat er niets mis is met zijn tweets. Voor hem is het volkomen normaal om dit soort drek de wereld in te sturen. Wat een idioot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten