540px Jos van Rey 2018

Comeback kid Jos van Rey weer wethouder in Roermond

Binnenlandjul 07 2022, 13:07
Ongelooflijk maar waar. Jos van Rey keert terug als wethouder in Roermond. Veroordeeld wegens fraude en inmiddels 77 jaar mag hij plaatsnemen in het college van B&W. Dit is toch redelijk bizar te noemen. Dit kan natuurlijk alleen in het Nederland van de autocraat Mark Rutte.
Uit een screening door Bureau Berenschot blijken er geen bezwaren te bestaan voor het wethouderschap voor van Rey. Dit is best bijzonder te noemen omdat de 77-jarige Van Rey enkele jaren geleden werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie en verkiezingsfraude. Als straf mocht hij ook enkele jaren geen wethouder worden. Die schorsing is voorbij. Het is bizar te noemen dat de alarmbellen niet af gaan en niet alle seinen op rood springen. De integriteitsrisico's moeten toch te groot zijn om met deze man in zee te gaan? Bureau Berenschot ziet echter geen bezwaar om deze benoeming te blokkeren.
In mei werd al bekend dat Jos van Rey van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) opnieuw wethouder zou worden. Van Rey wordt komende woensdag geïnstalleerd, na tien jaar geleden te zijn afgetreden als VVD-wethouder wegens toen nog de verdenking van onder meer fraude . Omdat de VVD hem liet vallen, richtte Van Rey met medestanders de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) op. Zijn terugkeer als wethouder is een zoete overwinning op de VVD. De Roermonder is de afgelopen 10 jaar achter van Rey blijven staan en dat telt uiteindelijk. 
Met de terugkeer van Van Rey als wethouder mag men hem best een comeback kid noemen al is hij inmiddels 77 jaar. Van Rey heeft gevochten voor zijn politieke bestaan en is boven gekomen. En heeft toch aan het langste eind getrokken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten