Comeback kid Jos van Rey weer wethouder in Roermond

Comeback kid Jos van Rey weer wethouder in Roermond

Ongelooflijk maar waar. Jos van Rey keert terug als wethouder in Roermond. Veroordeeld wegens fraude en inmiddels 77 jaar mag hij plaatsnemen in het college van B&W. Dit is toch redelijk bizar te noemen. Dit kan natuurlijk alleen in het Nederland van de autocraat Mark Rutte.

Uit een screening door Bureau Berenschot blijken er geen bezwaren te bestaan voor het wethouderschap voor van Rey. Dit is best bijzonder te noemen omdat de 77-jarige Van Rey enkele jaren geleden werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens corruptie en verkiezingsfraude. Als straf mocht hij ook enkele jaren geen wethouder worden. Die schorsing is voorbij. Het is bizar te noemen dat de alarmbellen niet af gaan en niet alle seinen op rood springen. De integriteitsrisico's moeten toch te groot zijn om met deze man in zee te gaan? Bureau Berenschot ziet echter geen bezwaar om deze benoeming te blokkeren.

In mei werd al bekend dat Jos van Rey van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) opnieuw wethouder zou worden. Van Rey wordt komende woensdag geïnstalleerd, na tien jaar geleden te zijn afgetreden als VVD-wethouder wegens toen nog de verdenking van onder meer fraude . Omdat de VVD hem liet vallen, richtte Van Rey met medestanders de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) op. Zijn terugkeer als wethouder is een zoete overwinning op de VVD. De Roermonder is de afgelopen 10 jaar achter van Rey blijven staan en dat telt uiteindelijk.

Met de terugkeer van Van Rey als wethouder mag men hem best een comeback kid noemen al is hij inmiddels 77 jaar. Van Rey heeft gevochten voor zijn politieke bestaan en is boven gekomen. En heeft toch aan het langste eind getrokken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties