41535618494 8bfeba9b6c c

Schandalen kosten Boris Johnson het premierschap

Buitenlandjul 07 2022, 11:52
De excentrieke BoJo stapelde schandaal op schandaal en nu loopt de emmer over. De Britse pers verwacht daarom dat Johnson vandaag zijn vertrek zal aankondigen als minister-president van het Verenigd Koninkrijk. De BBC meldt wel dat hij pas vertrekt in de herfst, zodra er een nieuwe partijleider is gekozen door de Torries.
Niet een schandaal over hemzelf kost hem nu de kop maar een schandaal over een ander. Een Kamerlid had zich schuldig gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Daar werd al jaren over geklaagd, maar Johnson liet het door etteren. BoJo maakte het zo bont dat hij aangaf niks van de situatie af te weten terwijl de situatie wel bij hem bekend was. Dus Johnson heeft gelogen over deze gebeurtenis en dat kost in het Verenigd Konikrijk de premier wel zijn kop. Helemaal toen er een vertrouwenscrisis ontstond bij zijn bewindslieden en zij massaal hun ontslag indienden.
Boris Johnson geeft er de brui aan na gesprekken met Sir Graham Brady, Insiders melden dat Johnson om half 9 vanochtend de knoop heeft doorgehakt. Vanmiddag zal hij Groot-Brittannië toespreken en zijn besluit bekend maken. Of Johnson tot herfst premier kan blijven is nog maar de vraag, omdat sommige ministers nog een appeltje met hem te schillen hebben en daarom zij hem het liefst meteen zien vertrekken.
Met dit besluit gaat de wereld afscheid nemen van een kleurrijke Britse premier. Hopelijk komt niet de grijze muis Theresa May voor hem in de plaats Zij wordt namelijk genoemd als interim-premier. De Engelse tabloids zullen BoJo en zijn schandalen wel gaan missen.  
.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten