shula rijxman

Ex-NPO-baas Rijxman gezellig op privévakantie met staatssecretaris Dekker; belangenverstrengeling ligt op de loer

Politiekjul 07 2022, 10:59
Elke schijn van belangenverstrengeling moet vermeden worden in de politiek daarvoor is een gedragscode in het leven geroepen. Daar dachten Shula Rijxman (D66) en Sander Dekker (VVD) in 2017 anders over. NPO baas Rijxman en Dekker toen verantwoordelijk als staatssecretaris voor de NPO gingen toen gezellig met elkaar op vakantie naar Israël. Dit moeten wij als kiezers natuurlijk heel normaal vinden en verder niks achter zoeken.
De huidig Amsterdamse D66 wethouder Shula Rijxman vindt deze ophef allemaal overdreven en zegt zich keurig aan de gedragscode te hebben gehouden. „Zoals ik al eerder heb aangegeven: in een publieke functie leer je in korte tijd via het werk dat je doet veel mensen goed kennen. Is het dan de bedoeling dat we allemaal een register van kennissen en vrienden gaan aanleggen? Dat lijkt me voor niemand goed. Daarom ga ik niet verder in op privérelaties. Een privérelatie mag nooit van invloed zijn op de ontwikkelingen binnen de NPO.” Kortom wat lopen jullie nou te zeuren. Er is niks aan de hand en nu gewoon doorlopen. Rijxman wil natuurlijk dat hier verder geen aandacht aan wordt gegeven. 
Nederland moet het natuurlijk heel normaal vinden dat Shula Rijxman die als NPO baas verantwoording moest afleggen over het gevoerde NPO beleid bij staatssecretaris Sander Dekker met hun partners vriendschappelijk met elkaar op vakantie gaan. Iedereen voelt aan zijn klompen aan dat de privé- en zakelijke belangen nu wel erg door elkaar gaan lopen. Dat zien ze in de Tweede Kamer natuurlijk ook. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over een eerdere onthulling over Rijxman met verantwoordelijk minister Robbert Dijkgraaf (D66) en staatssecretaris Gunay Uslu (D66). Rijxman houdt namelijk van creatief boekhouden met overheidsgeld. Reken maar dat Martin Bosma (PVV) deze nieuwe onthulling door BNR op tafel gooit in het debat.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten