Filmpje! Pepijn van Houwelingen ''Nederland verandert in een totalitaire staat doordat politieagenten hun boekje te buiten gaan''

Politiekjul 07 2022, 14:52
Er gaat heel veel fout bij de politie. Dat zie je nu ook weer hoe de politie ingrijpt bij de boerenprotesten. Dat is niet te wijten aan individuele agenten, maar aan de organisatie erachter vindt Pepijn van Houwelingen. Hierdoor neemt het vertrouwen in de politie bij de bevolking af. FVD doet concrete voorstellen om het vertrouwen in de politie te herstellen.
Pepijn van Houwelingen vindt dat de individuele agenten goed werk verrichten. De fout zit binnen de politieorganisatie als de politieagenten hun boekje te buiten gaan. Om de politie weer beter te laten functioneren moeten we terug naar de regiokorpsen en de gemeentepolitie vindt FVD. Een andere aanbeveling is om ID-tags in te voeren zodat agenten sneller geïdentificeerd kunnen worden bij wangedrag.
Romeo's
Ook de Romeo's kregen ervan langs van FVD. Van Houwelingen kijkt met afgrijzen naar het optreden van de Romeo's. Romeo's zijn agenten in burger die uit busjes springen om burgers uit demonstraties te plukken en dan in busjes te sleuren om ze aan te houden. Wat gebeurt hier in godsnaam? Wie zijn deze mensen? Waarom doen ze dit? Hoe vaak worden ze ingezet? Wat zijn de instructies die ze krijgen? Vraagt van Houwelingen aan de minister. Dit zijn vragen die bij veel Nederlanders spelen.
Overige vragen
FVD wil graag een reactie van de minister wat er eergisteren is gebeurd bij het schietincident in Heerenveen door de politie. Van Houwelingen geeft aan dat op veel filmpjes op sociale media is te zien dat de beschoten boerenjongen Jouke geen bedreiging vormde voor de aanwezige agenten. FVD maakt zich druk om het feit dat nu ook dissidenten (dit zijn mensen die het narratief van het partijkartel niet volgen) van hun bed worden gelicht zoals Willem Engel en een paar dagen geleden de neuroloog Jan Bonte. Tot slot stelt Van Houwelingen dat de regering steeds vaker Twitter de opdracht geeft om Twitter accounts met een dissidente mening offline te halen. FVD maakt zich ernstige zorgen dat Nederland in een totalitaire staat veranderd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten