shutterstock 1947245737

Autobedrijf Leaseplan is het eerste bedrijf dat vol vaccinatiedwang gaat: medewerkers moeten zich laten vaccineren

Binnenlandaug 30 2021, 9:26
Het eerste Nederlandse bedrijf dat volledig mee gaat in de vaccinatiedwang-gekte is bekend. Het gaat om Leaseplan. Al het personeel van Leaseplan dat op kantoor werkt is lijdend voorwerp van vaccinatiedwang. Ze móéten "geprikt" zijn, zoals Hugo de Jonge het zo graag eufemistisch stelt. Ongevaccineerden gaan dus maar elders aan het werk - of moeten van huis uit werken.
Het Financieele Dagblad bericht dat Leaseplan daarmee het eerste Nederlandse bedrijf is dat een vaccinatieplicht invoert. Maar ook het Nederlandse kantoor van Netflix - een Amerikaans kantoor - eist volledige vaccinatie van diens werknemers. Dus het is niet het énige bedrijf dat het doet in ons land, maar wel het eerste echt Néderlandse bedrijf. Eerder berichtten wij al dat Amerikaanse bedrijven als Facebook en Google de vaccinatieplicht óók al hebben ingevoerd.
Dit is natuurlijk een bijzonder schokkende omstandigheid. Een jaar of twee geleden had niemand ook maar durven dromen dat bedrijven zo'n vaccinatieplicht zouden invoeren. Maar nu doet Leaseplan het dus gewoon.
Het is om kotsmisselijk van te worden; een bedrijf dat denkt dat het iets te zeggen heeft over wat werknemers met hun lichaam doen. En het ergste is dat het hek nu natuurlijk van de dam is. Want wanneer is iemand "volledig" gevaccineerd? In Israël gaan ze nu al zo ver dat een "derde prik" als "volledig gevaccineerd" geldt. Er is daar dus gewoon - hop! - even een prik bijgekomen.
https://twitter.com/NTarnopolsky/status/1431972367719411718
https://twitter.com/DrEliDavid/status/1432113811646042115
Gaat een bedrijf als Leaseplan daar dan ook in mee, straks, met dit soort walgelijke vaccinatiedwang? Moeten werknemers van dat bedrijf niet één, niet twee, maar drie keer geprikt zijn als "een derde prik een half jaar naar de tweede dosis" ook bij ons "normaal" wordt geacht?
We bevinden ons op een kruispunt in de geschiedenis. Of overheden en bedrijven die dit soort terreur aan ons opleggen worden teruggefloten en in hun mand gestuurd, of het is afgelopen met onze vrijheid. We moeten nu opstaan ter verdediging van onze rechten. Doen we dat niet, dan is het klaar en zal de vaccinatiedwang van Leaseplan overal normaal worden... waarna we het straks ongetwijfeld over heel andere zaken gaan hebben dan inentingen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten