Vaccinatiedwang is een feit: Big Tech bedrijven Google en Facebook stellen vaccinatie verplicht

Het is zover. De vaccinatiedwang is een feit. Het begint allemaal in Amerika. Niet met de overheid, maar met grote bedrijven die natuurlijk al jaren feitelijk een kartel vormen met de staat. Zo eist Google van zijn werknemers dat ze ingeënt zijn tegen het nieuwe Chinese coronvirus. Ook andere Big Businesses doen mee aan deze vaccinatie-apartheid.

Topman Sundar Pichai schrijft in een emailbericht aan werknemers dat de plicht in Amerika de komende weken al ingaat. Maar wacht! Daar eindigt het niet. Want ook in andere landen komt Google met een plicht voor werknemers – die plicht geldt daar dan “vanaf het moment dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn.”

Met andere woorden, op het moment dat mensen gevaccineerd kúnnen worden verplicht Google het.

Dit is al erg genoeg, maar het wordt nog erger. Want ook Facebook doet mee aan deze vaccinatiedwang. Vanaf midden september wil Facebook de kantoren half gevuld hebben, in oktober weer helemaal. Maar dan dus wel met mensen die gevaccineerd zijn. Dit begint in Amerika, daarna kijkt het bedrijf naar de mogelijkheden voor dwang in andere landen.

En dan is Netflix er ook nog. Want ja, ook die Big Tech-gigant eist van werknemers dat ze zich laten vaccineren. Acteurs en andere medewerkers op sets moeten zich laten vaccineren. Doen ze dat niet, dan zijn ze blijkbaar binnenkort niet meer welkom. Of misschien dat ze zich dan met grote regelmaat moeten laten testen – dat is nog niet helemaal duidelijk.

Dit zegt natuurlijk alles over de kwaadaardige natuur van Big Tech. Deze bedrijven zijn werkelijk váls. Dat wisten we al langer – ze hebben eerst monopolieposities veroverd door te hameren op de vrijheid van meningsuiting om die vervolgens keihard af te schaffen toen ze eenmaal lekker en onbedreigd in hun zetel zaten – maar dit gaat écht heel ver. Bedrijven die eisen dat werknemers zich laten vaccineren tegen een bepaald virus. Ongelooflijk. Als ik dit drie jaar geleden voorspeld had was ik weggezet als een gek, als een gestoorde wappie en complotdenker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De nieuwe maatschappij, het nieuwe normaal, die vorm gegeven wordt door Big Business en Big Government is dood- maar dan ook echt doodeng. Vergis je niet, dit is dé vrijheidstrijd van onze generatie. De generatie voor ons moest het opnemen tegen het Rode Gevaar, die daarvoor tegen het Nazisme. Dit is ónze strijd. Voor de vrijheid, tegen uitsluiting en onderdrukking.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. EmiIe Takma

  Ik heb de strijd allang opgegeven. Ik loop slaafs achter de ‘Big Tech’ en de EU aan.

  1. Emile Takma

   EmiIe Takma is een trøl die mijn nickname misbruikt.

   Even goed opletten.

   1. EmiIe Takma

    Emile Takma is een trøl die mijn nickname misbruikt.

    Even goed opletten.

    1. Eindbaas

     Ik zie geen verschil. De ene Takma zegt precies hetzelfde als de andere Takma.

     1. EmiIe Takma

      Juist.

     2. ElGuapo

      Ongeacht de hoeveelheid nicknames valt schlemieltje x toch wel door de mand.

     3. Harry Haller2

      EmiIe doet goed werk.

     4. Flengan

      BAM

      🙂

     5. Flengan

      Vaccinatiedwang?

      Experimentele fase tot:

      Moderna december 2022
      Pfizer / BioNtech december 2023
      Janssen 31 dec 2023
      AstraZeneca / VaxZevria 31 mrt 2024

      Gedwongen proefkonijnen dus.

     6. usb3.0

      EmiIe is beter dan tamil

     7. Flengan

      Klopt, die vindt het fijn dat pédofilie legaal is.

     8. usb3.0

      Klopt tamil praat zichzelf volledig schoon om zijn ziekte te rechtvaardigen

   2. Xyz1234

    Beiden kramen onzin uit. Ik zie geen verschil.

  2. Nostradamus

   😂🤣👍

  3. Joko

   Er doet zich een herkenbaar fenomeen voor dat te vergelijken is met het gedrag van een kind, als deze niet gezien wil worden. Hand voor de ogen. Talma doet net of hij Talma niet is. Dat kan ik me voorstellen na alles wat hij vandaag heeft meegemaakt.

   1. Flengan

    @Joko: De schlemiel is het overzicht kwijt, na honderden namen waarmee hij zichzelf trakteert op eigen reacties komt de kwijl nu eindelijk zijn tegenstand tegen.

   2. Flengan

    @Joko: En tussen 12:15 & 12:45 uur heeft de schlemiel pauze, dan reageert hij niet want dan trekt hij zich even terug in zijn rukbunker.

    1. usb3.0

     Autisme pur sang

     1. Flengan

      @USB: De combinatie tussen autisme, psychopathie en narcisme maakt dat het maar lastig is om uit te roeien. De aanhouder zal winnen!

 2. ElGuapo

  Het lijkt me toch dat er een hoop onterechte ontslagen gaan volgen en een hoop rechtszaken.

 3. Neko-

  Vraag me wel af… Als iedereen die zich niet wil/kan laten vaccineren (om welke reden dan ook) door de werkgever verplicht uit dienst gesteld word, hoe problematisch gaat dat voor dergelijke bedrijven dan worden?

  Want hoeveel van het personeelsbestand verdwijnt dan, en hoeveel blijft er over om de hoeveelheid werk dan alsnog op te pakken. En als je dat al doet… hoeveel van de personeelsleden die overblijven zitten dan op korte termijn thuis wegens overspannenheid omdat ze die extra hoeveelheid werkdruk gewoon niet aan kunnen?

  Nu is het in de USA wel wat makkelijker werknemers te ontslaan, maar denk ik dat je in Nederland toch wel een probleem hebt als werkgever als je op die grond een werknemer wilt ontslaan.

  Persoon functioneert goed, niets op werkzaamheden aan te merken, heeft zich niet misdragen, maar is niet gevaccineerd… En daarom willen we hem ontslaan. Zou me zeer verbazen als dat voor een rechter een gegronde reden is om ontslag inderdaad toe te wijzen.

  1. ElGuapo

   Ontslag op basis dat iemand zich niet wil laten vaccineren gaat niet lukken. De grondwet is duidelijk over onaantastbaarheid van het lichaam.
   De kans is groot dat een werkgever dan andere manieren gaat zoeken om van iemand af te komen maar ook dat is niet zo makkelijk.

   1. Emile Takma

    De onaantastbaarheid van het lichaam is hier niet in het geding. Niemand wordt gedwongen om zich te laten vaccineren. Wel worden consequenties verbonden aan die rare keuze.

    1. ElGuapo

     Mensen worden wel gedwongen op het moment dat ze hun baan/inkomen kwijtraken als ze het niet doen zolderkamerimam x.

    2. vlekkenoplosser

     QUOTE Emile Takma, Wel worden consequenties verbonden aan die rare keuze. END

     Dus wordt er dwang uitgeoefend strónt vlé®k !

     Dank je voor de bevestiging domme jongen. Jouw keuze om een experimenteel genvaccin in je lijf te laten spuiten vind ik een rare keuze strónt vlé®k.

     1. Emile Takma

      Als een werknemer weigert zich aan de veiligheidseisen van een bedrijf te houden kan toch ook ontslag volgen. Waarom gaat die vergelijking hier niet op?

     2. usb3.0

      Omdat tamil een fascistische vaccinatiedrammend dom figuur is

     3. ElGuapo

      Schlemiel al die kwak in je lichaam heeft je hersenen aangetast.

     4. ElGuapo

      Als die veiligheidseisen zouden inhouden dat de werknemer een metalen pin in z’n hol moet duwen om zich aan een steiger te verankeren zou die vergelijking wel opgaan.

    3. usb3.0

     Types als tamil, ook wel de nieuwe hïtlertjes genoemd, menen dat vrije wil/eigen vrije keuze raar is, vergis je niet hoor dit soort zieke geesten dwalen door ons land, wonen in je straat.

  2. Flengan

   “hoe problematisch gaat dat voor dergelijke bedrijven dan worden?”

   Binnen het build-back-better-systeem, binnen de SDG is het failliet van de economie juist gewenst. Dat is ook exact de reden waarom die extreme maatregelen als anderhalf jaar lang worden opgelegd. Vorig jaar werden degene die dit schreven nog voor wappie versleten, tegenwoordig is het gewoon een feit.

  3. usb3.0

   Nou niet natuurlijk want arbeids-en medische discriminatie geldt uitsluitend nog voor blanke (liefst Nederlandse, dat is namelijk politiek correct) mannen en nu dus de ongevaccineerden

  4. dumbfarmer

   simpel antwoord: die komen er gewoon mee weg. Wat ze kwijt raken hebben ze binnen een weekje ofzo weer aangenomen omdat ze een enorme pool hebben waar ze in kunnen vissen.

   En ontslaan.. simpel.. zoals het gezegde: als je een stok zoekt om een hond te slaan, dan vind je er altijd wel een.
   Net zo met lui die je wil dumpen.. de simpelste truuk: zet een sterfhuis constructie op (project starten, bv of stichting voor maken, mensen daar in zetten contractueel.. en dan is het ineens failliet, klaar)
   Andere truken zijn: ‘wegpromoveren’. Je zet dan zo iemand op om te falen, je heb dan snel zat een dossier bij elkaar waarom die dan weg moet. Of je gaat ‘saneren’ om meer ‘kosteneffectief’ te worden.
   Dus ook in nederland zijn er zat geitenpaadjes om iemand te lozen.

 4. usb3.0

  Alle voor wappie uitgemaakten krijgen allemaal gelijk, het fascistische vaccinatieprogramma is er doorheen gedrukt

  1. Flengan

   @USB: Daarbij zijn domme proefkonijnen ook nog gewoon domme proefkonijnen. Immers; alle vaccines bevinden zich in experimentele fases. Dus wie is er dan een wappie als hij zich daarmee laat inspuiten?

   🙂

 5. Monty

  ”Facebook stellen vaccinatie verplicht”

  Dit is natuurlijk niks vergeleken bij de Filippijnen.

  1. Flengan

   “Wereldwijd werken er 144.000 mensen bij Google, maar de vaccinatieplicht zal voorlopig alleen gelden voor de Amerikaanse kantoren.”

   1. Monty

    Dat maakt voor de Filippijnen niks uit de sterke president Duterte, hier op DDS veelal geprezen, wil dat iedereen in zijn land wordt gevaccineerd.

    Doe je dit niet moet je thuis blijven.

    1. usb3.0

     Duarte heeft zijn loon al reeds ontvangen

     1. usb3.0

      Duterte

     2. Monty

      Vandaar.
      Rutte en de Jonge moeten hier dus nog op wachten.

      Ben benieuwd wanneer zij ontvangen.

 6. Drostemannetje

  Het wordt idd steeds enger en gevaarlijker. Je zou dit alleen maar in een film verwachten. Ook de heksenjacht op mensen die anders denken dan de mainstraim media. Pas op wat je zegt!

 7. Albion

  Dat zeg je goed. Dit is een vrijheidsstrijd en de jeugd mag hem gaan voeren.
  Zelf, ik kom nog uit de 70ties.
  Vroeg men aan mijn moeder, waar is uw zoon? Ze zou het niet weten. Ik was hele dagen onbereikbaar buiten aan het spelen.
  Niet meer voor te stellen nu. Kinderen van nu doen niet eens meer bokspringen bij elkaar want : risicovol..

  Apekooithe heet nu iets van olifantenspel. Racisme uiteraard.

  De jeugd is opgegroeid met de mobiel, met internet. Dus is het hun strijd om de ketens, die met dit gebruik meekomen, af te werpen.
  Mag ik mezelf nog zijn en vinden wat ik vind? Mag ik nog onbereikbaar zijn?
  Mag ik nog het recht hebben offline te zijn? Mag ik nog het recht hebben geen mobiel te hebben? Mag ik er nog voor kiezen te leven zonder al deze technologische traceerapps?
  Jaja.
  Dat worden de vragen die de jeugd zich zal gaan stellen, de vragen die allesbepalend zullen zijn.. Let maar op.

  1. Xyz1234

   Prima reactie. Het is echter een veel moeilijkere strijd om je te bevrijden van een bepaalde conditionering dan van externe onderdrukkende factoren. Het verwerven van geestelijke vrijheid vanuit een positie waarin je geen referentie hebt naar die vrijheid, zoals ouderen nog wel hebben, is geen sinecure.

  2. Emile Takma

   “Mag ik mezelf nog zijn en vinden wat ik vind? Mag ik nog onbereikbaar zijn?
   Mag ik nog het recht hebben offline te zijn? Mag ik nog het recht hebben geen mobiel te hebben? Mag ik er nog voor kiezen te leven zonder al deze technologische traceerapps?”

   Natuurlijk, beste kerel, niemand zal je hierbij een strobreed in de weg leggen.

   1. Flengan

    Aldus de domme forumclown waar niemand op zit te wachten.

   2. Joko

    Sommige vragen worden ‘retorisch’ genoemd, omdat er geen antwoord op wordt verwacht. Maar jij bent in staat om zelfs een retorische vraag te beantwoorden. Als mens moet je toch wel merkwaardig in elkaar zitten.

    1. Emile Takma

     Ik zag het inderdaad als een retorische vraag, een bewering in de vermomming van een vraag.
     De bewering sloeg nergens op.

     1. Harry Haller2

      “Een retorische vraag is een stijlfiguur waarbij een vraag wordt gesteld, waarop men geen antwoord verwacht. Het is de bedoeling dat de ontvanger zich aangesproken voelt en voor waarheid aanneemt wat de zender suggereert.”

      Het gaat er dus niet om of de bewering volgens jou ergens op slaat of niet: het is de bedoeling dat je geen antwoord/reactie geeft en dus je stomme smoel houdt. Zoals altijd probeer je je eruit te liegen.

     2. Emile Takma

      “Het is de bedoeling dat de ontvanger zich aangesproken voelt en voor waarheid aanneemt wat de zender suggereert”

      Ja, Haller, dat noemde ik een bewering in vermomming. Die suggestieve bewering achtte ik onzinnig.

     3. usb3.0

      tamil voelt zich aangesproken en moet zich dus verweren

     4. Harry Haller2

      Op een retorische vraag wordt GEEN antwoord verwacht/gegeven.

      Wanneer leer je eens je grote bek te houden?

     5. Emile Takma

      “Op een retorische vraag wordt GEEN antwoord verwacht/gegeven”

      Op de vraag niet (het is immers geen vraag) maar wel op de suggestieve bewering, althans daar kun je in de retorica in vrijheid voor kiezen.

     6. usb3.0

      tamil draait het gewoon naar een suggestieve bewering en meent ook te moeten reageren, alle anderen zeggen dat retorisch het is, tamil is dus een narcist en een leugenaar.

     7. Beukman

      Mag ik mezelf nog zijn en vinden wat ik vind? Mag ik nog onbereikbaar zijn?
      Mag ik nog het recht hebben offline te zijn? Mag ik nog het recht hebben geen mobiel te hebben? Mag ik er nog voor kiezen te leven zonder al deze technologische traceerapps?
      Jaja.

      Dit zijn inderdaad retorische vragen, maar tezamen vormen ze ook een vals argumentatietruc.
      Een keer vroeg een aangeschoten vrouw me pathetisch: “Heb ik dan geen recht op geluk?”

      Op zulke vragen valt geen zinnig antwoord te geven.

     8. Harry Haller2

      “Op zulke vragen valt geen zinnig antwoord te geven.”

      Dan rest dus slechts een ding: je bek houden Beukman.

   3. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k begrijpt niet dat je verplicht bent een smart mobiel aan te schaffen voor de achterlijke QR codes van de test maatschappij.

    de strónt vlé®k is dan ook wereld vreemd en vaccinatie drammer die graag mensen injecteert met een experimentele gentherapie !

    1. Emile Takma

     Ik ben geneigd het niet hebben van een smartphone wereldvreemd te noemen.

     1. Echtepleb

      Ik ook, maar ga het steeds meer begrijpen.

  3. dumbfarmer

   Daar ga je heel lang op moeten wachten door het simpele feit dat die kids van nu geindoctrineerd worden van alle kanten (cursusjes door woke doordrenkte idioterij, lhbt.. gedoe, racisme geblaat, en online de cancel culcure enz) geindoctrineerd worden.
   Daarnaast wordt haast elke vorm van vrij denken er wel uit gedrilt door het lesprogramma. Voldoe je niet binnen (redelijk rechte) lijnen, dan krijg je ‘bijscholing’ of ‘speciaal onderwijs’, dat soort gedoe.

   Eea heeft dus gewoon als resultaat dat je een volk lamme schapen krijgt die niet veel verder komen dan kijken naar idioterij zoals pewdiepie op youtube..

 8. KippiX

  Bill Gates, Claus Zwaab, Elon Musk, Mark Zuckerberg en al die andere mafkezen, de machthebbers waar niemand op heeft kunnen stemmen maar waar ‘onze’ leiders slaafs achteraan lopen en ons gaan dwingen oom ook achter die engnekken aan te lopen.
  De mensen waar we wel op hebben kunnen stemmen hebben ons land én inwoners weggegeven, gewoon van ‘oh okee, tja nou, alsjeblieft dan!’ En wij zitten met de ellende!!!

  1. Flengan

   “waar niemand op heeft kunnen stemmen”

   Klopt, het gaat ook niet om die gasten maar om wat ze propaganderen via Agenda2030, SDG en vaccinatieprogramma’s.

  2. Flengan

   “waar niemand op heeft kunnen stemmen”

   En daarmee is ook het formele einde aangebroken van de parlementaire democratie, al wordt de schijn door een meerderheid nog even opgehouden. Rutte is daadwerkelijk bezig om ons land onder de macht van vreemde mogendheden of hun ideeën te brengen.

   Zie interview: “RUTTE – BUILD BACK BETTER – 2030 – CLIMATE CHANGE (Dutch Prime Minister Mark Rutte opening speech Global Centre on Adaptation (GCA) office in Dhaka) 22092020”

 9. Emile Takma

  Ik ben geen voorstander van vaccinatiedwang maar meen wel dat de asociale dwazen die zich bewust niet laten vaccineren daarvan de consequenties moeten aanvaarden.

  1. Flengan

   “Ik ben”

   Alsof iemand interesse heeft in de mening van een verdwaasd narcistisch proefkonijn.

   1. EmiIe Takma

    Excuses voor mijn onbeholpen gescheld, Flengan. Maar ik kan niet omgaan met het feit dat er mensen zijn die niet net zo doen als ik. Omdat ze niet hetzelfde denken ga ik ze uitschelden voor asociale dwazen, domme idioten etc.
    Stiekem ben ik natuurlijk doodsbang voor corona omdat ik al een behoorlijk op leeftijd ben.

    1. Flengan

     @EmiIe: 🙂

    2. Flengan

     @EmiIe: Een andere reden dat de schlemiel (buiten een ban) honderden keren van naam wisselt is dat hij overal wordt uitgekotst. Overigens maakt dat ook geen moer uit want na twee reacties verraad hij zichzelf alweer, psychopathie kun je namelijk niet verbergen.

     1. EmiIe Takma

      Raak! Ik maak meestal van tevoren eerst 2 namen aan. Meestal van een karakter uit een boek of van een filosoof. Zo lijkt het net of ik extra intellectueel over kom.

     2. Emile Takma

      EmiIe Takma is een zieke trøl die mijn nickname misbruikt.

      Even goed opletten.

     3. EmiIe Takma

      Emile Takma is een zieke trøl die mijn nickname misbruikt.

      Even goed opletten.

     4. EmiIe Takma

      Nee, even serieus, Emile, stop met troIIen. Het is heel vervelend.

     5. Flengan

      @EmiIe: 🙂

     6. usb3.0

      Ja tamil stop met trøllen

  2. ElGuapo

   Dat schlemiel de zolderkamerimam x mensen die zich niet willen vaccineren wegzet als asociaal, debiel etc. toont al aan wat een intolerante balzak met beentjes hij/zij/x is.

   1. Flengan

    Inderdaad, een oerdom proefkonijn dat pijlsnel wegvlucht als je boe roept!

   2. Ab Infinitum

    Pas op voor al te veel blasfemie.

  3. Joko

   Geen voorstander van vaccinatiedwang accepteer je als vaststaand feit, anders kun je er geen synoniem als ‘asociale dwazen’ tegenover zetten. Komt dit aan, of heb je nog uitleg nodig ook?

  4. usb3.0

   “Ik ben geen voorstander van vaccinatiedwang“

   Ooh jawel hoor daar is tamil wel degelijk voor, sterker nog tamil wil mensen uitsluiten in onze maatschappij dus vind hij gedwongen vaccinatie natuurlijk terecht.
   Gasten als tamil zijn een gevaar in onze maatschappij, de nieuwe hïtler leven gewoon onder ons, ze wonen zelfs bij iemand in de straat..

 10. Monty

  ”De vaccinatiedwang is een feit. Het begint allemaal in Amerika.”

  Misschien even het fakenews NOS bekijken.
  ‘vaccinatiedwang’ begint op de Filippijnen de alom geroemde president Duterte, hierop DDS, laat iedereen die niet is gevaccineerd door de politie naar huis brengen.
  Zij mogen de straat niet meer op.

 11. Beukman

  Het is een lastige afweging van deze grote bedrijven, maar ook begrijpelijk dat ze ervoor kiezen de geprikte werknemers te beschermen tegen hen die moeite hebben met vaccinatie tegen dit ene virus. Het mes snijdt trouwens ook aan de kapitalistische kant: deze bedrijven zorgen voor werkgelegenheid en pompen grote hoeveelheden geld door de economie.
  Daarnaast is deze maatregel ook een goede zaak voor de volksgezondheid als geheel. Iedereen heeft er belang bij.

  1. Flengan

   Onzin!

  2. Emile Takma

   De waterscheiding ligt bij gedwongen vaccinatie. Het mensen tegen hun wil gedwongen vaccineren is in strijd met fundamentele grondrechten.
   Wat deze bedrijven doen is mensen confronteren met de gevolgen van hun gevaarlijke gedrag. In wezen verschilt het niet van de verplichting van medewerkers in bedrijven veiligheidsvoorschriften en de regels van de Arbo-wet na te leven.

   1. Flengan

    Kletskoek van de forumclown!

    1. Emile Takma

     … argumenteerde Flengan.

     😄

   2. EmiIe Takma

    EmiIe Takma is een zieke trøl die mijn nickname misbruikt.

    Even goed opletten.

   3. Beukman

    Inderdaad Emile. Een goede werkgever beschermt zijn werknemers. Hierbij geldt vaak dat de vrijheid van de een de onvrijheid van de ander impliceert.
    Gezondheid is een belangrijke leidraad. Zie de wet die sinds een kleine 20 jaar niet-rokende werknemers beschermt tegen zijn rokende collega’s.

    Flengan de Flaptrоl onderstreept jouw gelijk ongewild met zijn van argumenten gespeende replies.

    1. Emile Takma

     “ Flengan de Flaptrоl”

     Die houden we er in.

   4. ElGuapo

    “In wezen verschilt het niet van de verplichting van medewerkers in bedrijven veiligheidsvoorschriften en de regels van de Arbo-wet na te leven.”

    Wow…u heeft een nieuw level van dom bereikt! Congratulations!!

   5. usb3.0

    Varkens als tamil en beukhoër moeten hun smerige fascistische stinkbekjes dichthouden.
    Vaccinatiedrammers als tamil en z’n holmaat beukhoër zijn gevaarlijke gekken, die verspreiden de boel omdat zij denken dat ze zich niet meer aan de regeltjes hoeven te houden, ZIJ zijn de zieke geesten hier, zij laten zich inspuiten met een gentherapie waarvan zij geen idee hebben wat ingespoten krijgen, domme proefrijden zijn het..

    1. Beukman

     domme proefrijden zijn het

     Dat moet dan maar.

     1. vlekkenoplosser

      maar proefrijden is vrijwillig bukhol !

      niets moet bukhol. Je verkondigt dus weer onzin bukhóer

     2. Beukman

      Daar heb je me, Vlekkie.

    2. Emile Takma

     Deze woedende tirade van Gerrit hakt er wel in.

     😄

   6. Harry Haller2

    “In wezen verschilt het niet van de verplichting van medewerkers in bedrijven veiligheidsvoorschriften en de regels van de Arbo-wet na te leven.”

    Nergens wordt in Arbo-wetten geeist dat de integriteit van het lichaam mag worden geschonden t.b.v. de gezondheid andere werknemers. De Arbo-wetten zijn vooraleerst gericht op veilige omstandigheden van de werknemer zelf.

    Het verbieden van roken op de werkplek komt er op neer dat rokende werknemers iets moeten nalaten, niet dat tegen hun wil hun lijf wordt ingespoten en vervuild. Met gedwongen vaccinatie wordt voor het eerst een historische grens overschreden.

  3. ElGuapo

   Domme praat Beukkie.
   Het is geen lastige afweging als de grondwet hier erg duidelijk in is.
   Zorgen voor werkgelegenheid en grote hoeveelheden geld door de economie pompen geeft geen recht om daarvan af te wijken.

   “Daarnaast is deze maatregel ook een goede zaak voor de volksgezondheid als geheel. Iedereen heeft er belang bij.”

   Kan je dat even onderbouwen waarom dat zo zou zijn?

   1. Beukman

    Het is allemaal heel simpel, El.
    De overheid heeft een taak tav Volksgezondheid. Onder die taak vallen zaken als zorgen voor schoon drinkwater, wetgeving op het gebied van voedsel en waren, brandveiligheid van particuliere bedrijven, én de bestrijding van epidemieën en pandemieën.
    Dat het tegengaan van nieuwe besmettingen van corona in het voordeel is van de maatschappij als geheel, spreekt voor zich.

    1. usb3.0

     Onder die taak valt geen dwang, dat wil beukhoër wel graag natuurlijk

     1. Beukman

      Zeker valt onder die taak wel dwang, beste Bus. Op overtreding van de implementatie van de hierboven door mij opgesomde overheidsmaatregelen ter bevordering van de Volksgezondheid staan boetes, het intrekken van vergunningen, en/of zelfs gevangenisstraf.

     2. usb3.0

      Het volk te dwingen om zich te laten vaccineren?!
      Nee hoor beukhoër, maar hïtlertjes zoals jij staan steeds vaker op

     3. Beukman

      Hіtler was een mietje vergeleken met mij, Universele Busman. Wil je mij voortaan niet meer met hem vergelijken?

     4. usb3.0

      Ik noem jouw hïtlertje, je bent een heel klein miezerig hïtlertje

    2. ElGuapo

     De overheid taken die je aangeeft kan ik me allemaal in vinden.
     Maar het bestrijden van een epidemie is best maar om dit te doen dmv dwang en het niet naleven van de grondwet is een ander verhaal.

     1. Beukman

      Welk Grondwetsartikel wordt er overtreden, El?

     2. Emile Takma

      Op zichzelf juich ik het toe dat hier een beroep wordt gedaan op de Grondwet door figuren die daar eerder de kont mee afveegden.

     3. ElGuapo

      Ga even zoeken onder privacy.

     4. Beukman

      Ga even zoeken onder privacy.

      Niks gevonden, El. Op welk Grondwetsartikel doel je? Jij schijnt het te weten.

     5. usb3.0

      Artikel 11

     6. usb3.0

      Op zichzelf juich ik het toe dat hier een beroep wordt gedaan op de Grondwet door figuren die daar eerder de kont mee afveegden.

      “Juich ik”
      tamil wil de grondwet met voeten treden, die wil mensen dwingen, dus waar tamil eerst de grondwet wil toepassen op met name natuurlijk de verwarden en kansparels wil tamil aan de andere kant elk mens verplichten op straffe van vrijheidsbeperkingen.
      Ik blijf het zeggen er staan steeds meer hïtlertjes op in Nederland, gasten als beukhoër en tamil wonen gewoon in je straat.

     7. Beukman

      Artikel 11 is nu net de reden dat er géén mensen tegen hun wil zullen worden gevaccineerd, Busman. Het is zogezegd jouw strohalm.

      Óf heb jij je stiekem allang laten prikken, Busje, zoals al die Republikeinse hoogwaardigheidsbekleders en QAnon-typetjes in de VS die schande spreken van prikken, maar het wel in het geheim allemaal hebben laten doen? Eerlijk zeggen hoor, ik eet je niet op, en even goeie vrienden.

     8. usb3.0

      Nieuw hïtlertje beukhoër is een schoft die vraagt mensen naar hun medisch geheim, de nieuwe hïtlertjes staan dichterbij dan je denkt.

     9. vlekkenoplosser

      bukhol weer met zijn onzin !
      QUOTE maar het wel in het geheim allemaal hebben laten doen? END

      het is geheim domme sukkel

     10. usb3.0

      Nieuw hïtlertje beukhoër is natuurlijk uitgelúlt want artikel 11 is duidelijk

     11. ElGuapo

      Serieus beukkie ben je nou echt zo dom?
      Recht op bescherming van de lichamelijke integriteit bestaat gewoon.
      Een werkgever die werknemers verplicht zich te vaccineren omdat er anders consequenties zijn gebruikt dus dwang.
      Je baan/inkomen kwijtraken als je jezelf niet laat vaccineren zou belachelijk.
      Gelukkig bestaat ook art.11 die er voor zorgt dat je alsnog kan weigeren zonder enige consequenties.

     12. Emile Takma

      “Recht op bescherming van de lichamelijke integriteit bestaat gewoon.
      Een werkgever die werknemers verplicht zich te vaccineren omdat er anders consequenties zijn gebruikt dus dwang.”

      De lichamelijke integriteit is hier niet in je geding. De werkgever kan de medewerker dus ook niet dwingen zich te laten vaccineren. Een zekere drang daartoe kan de medewerker wel ervaren zoals dat ook het geval is bij andere veiligheidsvoorschriften.

     13. usb3.0

      Tuurlijk is die wel in het geding, sterker nog, nieuw hïtlertje tamil vindt dat men ernstig beperkt moet worden in hun bewegingsvrijheden als men zich niet laat vaccineren.
      Als het gaat over veiligheidsvoorschriften is dat niet van toepassing, het gaat immers om eigen beschikking, beschikking over het eigen lichaam, artikel 11

     14. Beukman

      Nieuw hïtlertje beukhoër is een schoft die vraagt mensen naar hun medisch geheim, de nieuwe hïtlertjes staan dichterbij dan je denkt.

      Dan mag jij mijn Joseph Goebbels zijn, Busman.

     15. ElGuapo

      “De lichamelijke integriteit is hier niet in je geding.”

      Ja dat is wel het geval zolderkamersnol x.
      Ben je gewoon zo afschuwelijk dom dat het het niet begrijpt?

      Je werkgever zegt voor dit werk moet jij op dit moment je vaccineren anders heeft het consequenties.

      De consequentie als jij dit zal weigeren is dat je de baan kwijtraakt en geen inkomen meer hebt en ook nergens anders kan werken omdat elke werkgever deze eis stelt.

      Je wilt jezelf niet laten vaccineren om wat voor reden dan ook maar je wilt ook eten.

      Als je het niet doet is er een kans dat je in de goot terecht komt. Als je het wel doet doe je het dus onder dwang.

     16. Flengan

      Aldus de beschimmelde bejaarde leugenaar.

     17. usb3.0

      Nieuw hïtlertje beukhoër met zijn zieke geest denkt echt dat hij bondgenoten heeft, tamil is naast je nieuwe hïtlertje ook jouw nieuwe goebelsje

     18. Beukman

      Gelukkig bestaat ook art.11 die er voor zorgt dat je alsnog kan weigeren zonder enige consequenties.

      Zo staat het er dus niet, El. Check your facts.

      Er bestaan ook moslims, meestal hebben ze een lange baard, die van hun werkgever eisen dat deze een gebedsruimte voor hen inrichten. Hierbij beroepen ze zich op art. 6 van de Grondwet.

      Wat denk je? De werkgever heeft het volste recht om tegen zijn werknemer te zeggen: “Ik richt geen gebedsruimte voor jou in, en als dat je niet bevalt, dan zoek je maar ander werk.”

     19. usb3.0

      Nieuw hïtlertje meent dat een ruimte in een gebouw vergelijkbaar is met de integriteit van het lichaam, ja zieker kun je ze niet vinden hier, al denk ik dat nieuw hïtlertje zichzelf gaat overtreffen

     20. ElGuapo

      Beukkie je artikel vergelijking slaat compleet nergens op.

     21. Emile Takma

      artikel 11 GW luidt:
      Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.

      Dat recht is dus niet absoluut. Zo kan de politie je dwingen tot bloedafgifte.

     22. Beukman

      Nieuw hïtlertje meent dat een ruimte in een gebouw vergelijkbaar is met de integriteit van het lichaam

      Nee Joseph, zelfs jij zou moeten begrijpen dat de vergelijking niet daar over gaat, maar over de rol van de Grondwet bij arbeidsrechtelijke geschillen. Zoals de vrijheid van godsdienst een werkgever niet kan verplichten om een gebedsruimte beschikbaar te stellen, kan art. 11 een werkgever niet verplichten om een ongevaccineerd persoon in dienst te houden of te nemen.

     23. usb3.0

      Nieuw hïtlertje beukhoër is voorstander van het buiten sluiten middels arbeids en medisch discrimineren

     24. Beukman

      Nieuw hïtlertje beukhoër is voorstander van het buiten sluiten middels arbeids en medisch discrimineren

      Er zit een prima Minister van Propaganda in jou, Joseph. Je moet alleen je verbale gereedschap nog wat verfijnen.

     25. usb3.0

      Nieuw hïtlertje beukhoër geeft mij gelijk, nieuw hïtlertje beukhoër is voor arbeids/medische discriminatie

 12. dumbfarmer

  we hebben nog 1 geluk in nederland, dat het bij (EU!!) wet verboden is hier dat de werkgever medische gegevens vraagt, laat staan eist.
  Daar valt corona ook onder.
  Dus als google dat in nederland (of EU?) flikt, gaan ze geheid een hoop tijd in rechtbanken doorbrengen.
  De ellende is daarbij wel.. google heeft veel diepere zakken dan de werknemer, en kan dat dan gewoon eindeloos gaan rekken waardoor de werknemer het gewoon wegens financiele redenen op moet geven.. Beetje hetzelfde geintje als de regering dus doet als ze hun zin willen doordrijven.. zie corona wet..

 13. Echtepleb

  Dit statement geeft dus ook aan wat voor nieuws deze bedrijven bezigen, alleen pro vaccinatie.

  1. usb3.0

   Vaccinatiedwang!!!!!!!!

 14. Lucky Luke

  Gus, zijn er toch nog bedrijven waar het verstand overheerst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.