shutterstock 193013642

Personeel Google en Facebook mag alleen nog kantoor betreden als ze zijn gevaccineerd tegen corona

Geen categoriejul 29 2021, 10:35
Het personeel van techgigant Google mag alleen nog maar het kantoor betreden wanneer ze kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Het lijkt een nieuwe maar dwingende trend te worden: Ook het personeel van Facebook moet voortaan kunnen aantonen een COVID19-spuitje te hebben gehad alvorens ze toegang krijgen tot één van de Zuckerberg-kantoren.
Vanaf komende week rolt Google de vaccinatieplicht voor haar medewerkers al uit in de Verenigde Staten. De kantoren van de techgigant in andere landen moeten daar spoedig op volgen.
Tegelijkertijd hoopt Google dat met de vaccinatieplicht voor kantoorgangers er weer meer mensen op kantoor zullen gaan werken om ¨gezamenlijk te brainstormen¨. Tot 18 oktober hebben medewerkers van Google nog de vrijheid om thuis te werken, maar daarna hoopt het bedrijf dat alle gevaccineerde medewerkers weer dagelijks terugkeren op kantoor. Wat er vervolgens zal gebeuren met medewerkers die zich niet hebben laten vaccineren blijft onduidelijk.
Facebook, dat evenals Google ook werkt met een vaccinatieplicht voor kantoorpersoneel, laat weten dat de plicht vooralsnog alleen zal gelden voor de kantoren in de Verenigde Staten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten