Personeel Google en Facebook mag alleen nog kantoor betreden als ze zijn gevaccineerd tegen corona

Personeel Google en Facebook mag alleen nog kantoor betreden als ze zijn gevaccineerd tegen corona

De logo's van de grootste social media-bedrijven. Bron: Bloomicon / Shutterstock.com.

Het personeel van techgigant Google mag alleen nog maar het kantoor betreden wanneer ze kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Het lijkt een nieuwe maar dwingende trend te worden: Ook het personeel van Facebook moet voortaan kunnen aantonen een COVID19-spuitje te hebben gehad alvorens ze toegang krijgen tot één van de Zuckerberg-kantoren.

Vanaf komende week rolt Google de vaccinatieplicht voor haar medewerkers al uit in de Verenigde Staten. De kantoren van de techgigant in andere landen moeten daar spoedig op volgen.

Tegelijkertijd hoopt Google dat met de vaccinatieplicht voor kantoorgangers er weer meer mensen op kantoor zullen gaan werken om ¨gezamenlijk te brainstormen¨. Tot 18 oktober hebben medewerkers van Google nog de vrijheid om thuis te werken, maar daarna hoopt het bedrijf dat alle gevaccineerde medewerkers weer dagelijks terugkeren op kantoor. Wat er vervolgens zal gebeuren met medewerkers die zich niet hebben laten vaccineren blijft onduidelijk.

Facebook, dat evenals Google ook werkt met een vaccinatieplicht voor kantoorpersoneel, laat weten dat de plicht vooralsnog alleen zal gelden voor de kantoren in de Verenigde Staten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties