Thierry Baudet fileert Hugo de Jonge: ‘Het zijn altijd de sukkels, de middelmatigen die terreur ten uitvoer brengen’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet denkt dat Hugo de Jonge ooit een “beste vent was,” “een prima basisschoolleraar,” maar dat hij misbruikt werd door anderen om “terreur” ten uitvoer te brengen. Want, stelt Baudet, eigenlijk ging het hem allemaal boven de pet. Anderen speelden schaak op een veel hoger niveau. De Jonge kon er met de pet niet bij… maar werd wel het gezicht van het totalitaire coronawanbeleid van het kabinet.

Dit weekeinde was Hugo de Jonge bij een wedstrijd van zijn favoriete voetbalteam: Feyenoord. Daar aangenomen waren er andere fans die graag met hem op de foto wilden… maar er waren ook fans die helemaal klaar zijn met hem. Zo zongen fans van zowel Feyenoord áls Go Ahead Eagles hem toe dat hij moest gaan zitten en zijn mond moest houden. Hij had namelijk gezegd dat alle aanwezige fans op hun kont moesten blijven zitten, of anders.

Thierry Baudet: De Jonge een prima vent maar een sukkel

FVD-leider Thierry Baudet heeft ook gezien hoe De Jonge behandeld werd. En, proef je tussen de regels door, eigenlijk heeft hij wel een beetje te doen met de man. Want hoewel hij gezien wordt als dé architect van een ronduit totalitair coronabeleid lijkt het er volgens Baudet verdomd veel op dat het De Jonge eigenlijk gewoon allemaal boven de pet gaat.

“Volgens mij is De Jonge best een aardige vent,” schrijft Baudet op Twitter. “Prima basisschool leraar. Verdienstelijk gemeentepoliticus.” Maar “toen ging het mis.” Want hij werd minister, van Volksgezondheid nog wel. “Security briefings. Door Amerikaanse miljardairs en Big Pharma betaalde ‘experts’ die hem van die ‘rapporten’ en ingewikkelde excelsheets voorschotelden. Cijfers en formules die hij niet begreep. Angst-scenario’s. En toen was er ook die schouderklop bij het invoeren van lockdowns, het ontnemen van vrijheden: het invoeren van vaccinatiedwang.”

“Als ik naar Hugo de Jonge kijk zie ik een mens, een doodgewone kerel klemgezet in een wereld die schaak speelt op een volkomen ander niveau dan het zijne,” gaat Baudet verder.

En nee, eigenlijk is dat niet eens zo gek. Want, concludeert de FVD-leider, “het zijn altijd de sukkels, de middelmatigen, de prima huisvaders die de terreur ten uitvoer brengen – vaak nog zonder het eigenlijk zelf te beseffen. L’histoire se répète.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Een heldere analyse van beroepsclown Hugo de Jonge door Thierry Baudet. Beter dan dat wordt het niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Monty

  Hoe noemde Wilders Baudet ook alweer?

  1. Brenda Welsh

   Johan Derksen had ook een mening over Baudet, iets van een clown. Ik zie hem op de bouwplaats staan, bouwhelm speels op het hoofd, hagelwit overhemd met manchetten 2x omgeslagen om het een beetje cachet te geven.

 2. Emile Takma

  “het zijn altijd de sukkels, de middelmatigen, de prima huisvaders die de terreur ten uitvoer brengen – vaak nog zonder het eigenlijk zelf te beseffen. L’histoire se répète.”

  De parmantige, zichzelf hilarisch overschattende narcist Baudet acht zich superieur aan de echte bestuurders. Het zou grappig zijn als het niet zo droevig was.

  1. Joko

   “De parmantige, zichzelf hilarisch overschattende narcist Baudet acht zich superieur aan de echte bestuurders. Het zou grappig zijn als het niet zo droevig was.”
   Geweldig Takma. Afgezien van het feit dat je een grote idoot bent, heb je toch enige zelfkennis. Ik vergelijk je met die domme man die een fluitje en een pet krijgt en zich meteen generaal voelt. Bij jou was dat een linkse aai over de bol, een opmerking van iemand dat je geweldig bent en je hebt je voor de eeuwigheid de rol van superdeuger aangemeten. Als je maar gelukkig bent…

   1. Emile Takma

    “Als je maar gelukkig bent…”

    Zo is het, Joko, en dat is het geval.

    1. Poemien Noegien

     De liegende leugenaar heeft zijn boertje weer gelaten.

     1. Emile Takma

      ‘liegende leugenaar’

      Een leuk pleonasme, Elvin.

      Jij komt er wel.

     2. Poemien Noegien

      De zuigende parasiet heeft zijn mestscheetje weer gelaten.

    2. Xyz1234

     Uw reacties stralen niet bepaald geluk uit. Ook de visie die doorschemert tussen uw berichten door, is nu niet bepaald een optimistische.

  2. leukeditter

   en weeeeer heeft hij 1000% gelijk lomp takkwijf.. hij heeft er totaal geen kaas van gegeten die de Jonge , hoe kan dat nou als je daar nooit in thuis bent geweest. hij volgt de bevelen op dat is toch zelfs voor jou niet zo moeilijk of wel?

  3. Xyz1234

   De Jonge een echte bestuurder vinden getuigt niet alleen van slechte smaak, maar ook van een enorme domheid. Alleen als je onder een steen geleefd hebt of Takma heet weet je niet wat die clown allemaal fout heeft gedaan en verziekt heeft.

 3. Emile Takma

  1. Brenda Welsh

   Baudet heeft zichzelf uitgevonden. Kortweg gezegd.

  2. Pauline Kummer

   ❤❤

  3. Poemien Noegien

   Drie op een rij. De psychopaat wordt zelfs brutaal!

   1. ElGuapo

    Emmaatje krijgt de ketting niet los.

  4. Poemien Noegien

   Begrijpelijk want uitgekotst worden is zelfs voor een psychopathische en zwakbegaafde schlemiel niet plezierig.

 4. RvdBe

  De hogere machten gebruiken useful idiots om zelf buiten schot te blijven, is in de criminele wereld ook niet anders.

 5. Bunky01

  De heer Baudet heeft wellicht gelijk maar zelf is hij al een tijd lang niet meer serieus te nemen. Hij is een man van gemiste kansen en vergane glorie.

 6. Vit

  Thierry ooit mijn held, wat heb ik me vergist.

 7. DubbelZout

  Er mag bij Hugo af en toe iets mis zijn gegaan maar wat er in Thierry”s hoofd allemaal mis gaat is met geen pen te beschrijven

  1. september

   Ik vind ,vond Thierry Baudet altijd al niks en dat blijft zo.

 8. Heras

  Allemaal inhoudsloze reacties krijg je hier.

  Wat betreft de reactie van Baudet: hij heeft helemaal gelijk. Kijk naar Biden, de man is seniel maar zeer manipulatief. Zo denk ik ook over de Jonge: de macht is de man naar het hoofd gestegen, daarom kunnen ze hem dingen laten zeggen die nergens op slaan. Tevens heeft hij geen wroeging en denkt niet na over de gevolgen op lange termijn.
  Zijn ze hem zat dat wordt hij gewoon weer vervangen.

  1. Heinzs

   Het gaat toch overs Baudet? En ineens praat u van de Jonge. Geen koord aan vast te knopen.

   1. september

    Dit artikel heet Baudet fileert Hugo de Jonge.Beter opletten

 9. StemPzeweg

  Als Thierry echt zo geweldig is als hij denkt waarom zit hij nu niet als grootste partij aan de onderhandelingstafel ipv als splinterpartijtje in de oppositiebankjes weg te kwijnen ?

 10. dumbfarmer

  niet alleen de jonge maar het hele kabinet kun je van hetzelfde beschuldigen. Stuk voor stuk moreel bankroete en corrupte lui die met zaken bezig zijn waar ze geen idee van hebben waar ze mee bezig zijn, maar wel doen alsof. In andere regionen hebben ze er een begrip voor: bruikbare idioten.

  1. Branzino

   @dumbfarmer
   Ik probeer me in jouw beeld te verplaatsen. Bij dat “idioot” begrijp ik wat je bedoelt. Maar waar staat dat “bruikbaar” voor? Bruikbaar voor wie of wat? Leg alsjeblieft uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.