‘Koning wanbeleid’ Hugo de Jonge maakt zich inmiddels wél zorgen over snelle stijging coronabesmettingen

Het dagelijkse aantal coronabesmettingen neemt snel toe. Zó snel zelfs dat demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zich zorgen begint te maken en al weer met het vingertje naar anderen wijst.

Nu een aanzienlijk deel van de Nederlands is gevaccineerd lijkt het erop dat de meeste besmettingen plaatsvinden onder niet-gevaccineerde jongeren. Ook vertaalt de snelle stijging zich nog niet in ziekenhuisopnamen, waardoor De Jonge vooralsnog alleen “waakzaam” blijft.

Over de oorzaak van de snelle stijging van het aantal besmettingen is De Jonge heel duidelijk: ‘de toename van de besmettingscijfers wordt deel veroorzaakt doordat mensen zich minder goed aan de basisregels houden’, zegt hij volgens NU.nl.

Hij kijkt natuurlijk goed uit met wat hij wel en niet vertelt. Zo maakt hij geen woord vuil aan de gigantische uitbraak bij uitgaansgelegenheid Aspen Valley in Enschede, waar inmiddels 180 van de 800 bezoekers besmet zijn geraakt, meldt RTV Oost. Daar werd volop gecontroleerd op negatieve testbewijzen, verstrekt door Testen voor Toegang. Een dag na de uitbraak vloog één besmette bezoeker al naar Spanje, waar hij inmiddels in quarantaine zit.

Het lijkt er dus meer op dat de testsamenleving waar De Jonge op aan heeft gestuurd en verantwoordelijk voor is, voor geen meter werkt. Iets waar de demissionaire minister zelf ook rekening mee hield. Het was immers De Jonge zelf die zei dat het een acceptabel risico was voor ontvangers van het Janssen-vaccin dat ze direct na vaccinatie een toegangsbewijs konden krijgen. “Een negatieve test is niet honderd procent zeker, een herstelbewijs is ook niet honderd procent waterdicht”, voegde hij daar nog aan toe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar nee, leg de schuld voor de stijgende besmettingscijfers vooral bij mensen die zich niet aan de basisregels houden… Kom nou toch. En dan legt hij de schuld voor de volop aanwezige Delta-variant straks zeker bij terugkerende vakantiegangers die de quarantaine aan hun laars hebben gelapt. Zo kennen we er nog wel een paar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. vlekkenoplosser

  omhoog trappen we een berg paniek
  omlaag trappen we gewoon paniek

  u zult zich onderwerpen !

  1. hans-e-pans

   De ophokplicht voor de mensen zal na de zomer weer worden ingevoerd, dan misschien niet door of voor Corona/Covid-19, maar dan wel voor het milieu.

   Waarom denkt men dat er in de totaal verrotte MSM steeds meer berichten komen over b.v.b dat er ongeveer 25% minder kilometers zijn gereden en hoe goed dat wel niet is voor het milieu en aanverwante sectoren.

   Angst doet rare dingen met veel mensen, ze weten al langere tijd hoe je bange mensen kunt manipuleren maar uit ondervinding/ervaring nu weten ze het zeker.

   1. september

    Dat Zou Ik nog moeten zien,dat dat om het milieu Zou moeten.Dat Zou dan pas in September zijn.

   2. RvdBe

    Die milieu ophokplicht zal er mss nog dit jaar niet komen, maar gaat eraan komen: CO2 budget voor de burger, CO2 credits sparen om op vakantie te kunnen gaan of een dagje uit.
    Degene die geloven in vrijheid in doen en laten na div malen een prikje te hebben gehaald zullen nog bedrogen uit komen.

 2. M. Brandenburg

  Toch wel apart ondertusen al meer dan 8 miljoenmensen die een natuurlijke immuniteit hebben en niet meer besmet raken daarnaast als die miljoenen met een vaccin die nog wel besmet kunnen raken en het virus nog kunnen verspreiden, maar het probleem zouden zij zijn, die zog goed als allemaal in de gorep van risicoloos vallen en die niets van het virus merken. Kunnen we ondertussen ervanuit gaan dat het vaccin geen oplossing is en we ons moeten gaan richten op de behandeling met de medicijenen die het aantal opnames en doden met, maar liefst 75%-85% bewezen doen afnemen. Het lijkt mij dat je je niet druk gaat maken om de inmiddels 99% (en in deze leeftijdsgroep nog vele malen lager) die niets van besmetting merken. De risicogroepen zijn toch al gevaccineerd, dus waar is hij zo bang voor? Laten we ook voraal negeren dat maar 1% van de slachtoffers jonger dan 50 was, wat wil inhouden in nu anderhalf jaar zijn er 177 mensen onder de 50 gestorven aan het virus dat is in verhouding tot de griep die jaarlijks meer slachtoffers maakt helemaal niets.

  1. vlekkenoplosser

   het vaccineren is onzin. Sterker nog met een volledige vaccinatie ben je eerder aan de beurt. In Nederland is 61% van de overleden mensen volledig gevaccineerd volgens de cijfers.

   The Guardian rapport gelijkwaardige cijfers.

   h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

   0,04% om te overlijden aan corona en voor een kind 0,004%

   De politiek wil nu uw kind vaccineren !!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. dumbfarmer

  hier is een andere kijk (en rekensommetje)… als je alles zo eens bij elkaar optelt wat het rivm er elke dag uit heeft gegooid aan aantallen besmettingen op een dag.. en dat de cijfers kloppen wat betreft intentingen.. dan is volgens die cijfers heel de nederlandse bevolking al 2 keer immuun er voor..
  Ja, ik weet het, maar waarom zou ik niet dezelfde creatieve rekenmethodes er op na mogen houden als het rivm of die muppetshow in den haag?

 4. StemPzeweg

  “de toename van de besmettingscijfers wordt deel veroorzaakt doordat mensen zich minder goed aan de basisregels houden’,”

  Wat een flauwekul! De oplopende cijfers zijn een gevolg van de versoepelingen waar Hugo de Jonge verantwoordelijk voor is. Deze man stapelt blunder naar blunder. Wanneer zijn we nou van deze tiran verlost ?

  1. vlekkenoplosser

   wat een flauwekul , gelet op 10 miljoen gevaccineerde ( de cijfers van de minister van propaganda) zou er geen basis regel meer nodig zijn als dat vaccin zo fantastisch werkt !

   1. september

    blablablablablabla

    1. vlekkenoplosser

     nee domme zak , het is

     blabla blaDIE blablabla

  2. dumbfarmer

   simpel: wanneer nieuwe verkiezingen zijn, en omtzigt met een eigen lijst komt en het cda nog verder opgeblazen wordt door wopke en 1 zetel overhoud of minder. Dan is er no way nog interesse in een minister van CDA met een pabo opleiding. Hoewel….. never say never natuurlijk bij die muppetshow.

  3. Emile Takma

   “De oplopende cijfers zijn een gevolg van de versoepelingen waar Hugo de Jonge verantwoordelijk voor is.”

   Daar zit wat in , maat betekent dit dat je weer een lockdown adviseert?

   1. Emile Takma

    maat = maar

    1. Rood

     FTO

   2. StemPzeweg

    Ik adviseer geen lockdown maar gewoon de situatie aanhouden zoals het in mei en juni was. Eigenlijk konden de meeste dingen toen al met de uitzondering op nachtclubs. Het loslaten van de mondkapjesplicht is een blunder van jewelste omdat het bewezen is dat mondkapjes echt helpen om het virus in te dammen.

    Ik snap ook wel dat ook nachtclubs open willen en festivals weer gehouden kunnen worden en daar ben ik ook zeker een voorstander van maar het gaat mij vooral om de zeer ongelukkige timing. Had nou een maand langer gewacht want dan zou de vaccinatiegraad hoger liggen en konden op gerust op vakantie. Ook zou je ruim de tijd hebben om alle toegangstests op orde te krijgen zodat er niet gesjoemeld kon worden zoals nu het geval is. In principe ben ik ook echt een voorstander van die toegangstests maar helaas is dit systeem nog niet waterdicht.

    In elk geval is dit een ontzettend domme zet geweest van de minister dat niet in dank zal worden afgenomen als landen de grenzen weer voor ons zullen sluiten net op het punt dat Nederlanders van hun zomervakantie willen genieten

    1. vlekkenoplosser

     ik adviseer geen enkel maatregel !!!

     De risicogroepen zijn gevaccineerd en daarmee is het risico op corona minder dan het risico op een oud en vertrouwd influenzatje met longontsteking

     corona is een hoax !

     p.s in de herfst gaan de grenzen gewoon weer dicht , de muilkorven op en mag u thuis net uw ouders ontvangen van de fascisten

    2. Emile Takma

     Ik begrijp je redenering, Stempzeweg, en ben met je eens dat verlenging van de maatregelen een beter resultaat had opgeleverd maar ik denk dat het Kabinet eigenlijk geen keus had. De maatschappelijke druk liep zo op dat het handhaven van de maatregelen niet meer mogelijk was. Het zijn met name de Veiligheidsregio’s geweest die het Kabinet onder druk hebben gezet om te gaan versoepelen omdat ze geen kans meer zagen tot een geloofwaardige handhaving.

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k heeft vast wel een link naar een bevestiging van zijn gewauwel immers met zo hoog aantal gevaccineerde mensen zouden alle maatregelen al lang opgeheven moeten zijn. Immers alle risico groepen zijn gevaccineerd .

      Er is derhalve nergens handhaving nodig voor fascistische dwangmaatregelen waar tevens geen draagvlak voor is. Het gewauwel van de strónt vlé®k mist weer elke realiteit en onderbouwing en is niets meer dan geborrel uit zijn onderbuik.

 5. Gebande K0K

  ‘Koning wanbeleid’ Hugo de Jonge

  Gezien de indrukwekkende maatschappelijke carrière van Wout mag hij deze kwalificatie over een ander uitspreken.

  1. vlekkenoplosser

   Gezien de indrukwekkende maatschappelijke resultaten van hugo mag een ieder deze kwalificatie over hem uitspreken micro zwetscockje.

  2. Rood

   Goed slingeren na het plassen Cock, die druppels zorgen voor gele vlêkken

   1. september

    Wat een domme reactie is dit weer van jou,maar já iets anders is van jou niet te verwachten

  3. Nikita

   Prutlip houd het bij een oneliner prima …

 6. Emile Takma

  “Over de oorzaak van de snelle stijging van het aantal besmettingen is De Jonge heel duidelijk: ‘de toename van de besmettingscijfers wordt deel veroorzaakt doordat mensen zich minder goed aan de basisregels houden’”

  Dat is natuurlijk een feit. Welke oorzaak zou er anders kunnen zijn?

  1. StemPzeweg

   Het loslaten van de plicht op mondkapjes. Ik was vanmiddag zo’n beetje de enige in de supermarkt die nog met een mondkapje rondliep. Het zijn niet alleen de wappies die de corona maatregelen zat zijn maar juist omdat mensen niet genoeg zelfdiscipline hebben zijn strenge maatregelen opgelegd vanuit de overheid noodzakelijk. Natuurlijk moeten die maatregelen rechtvaardig zijn en daarom zeg ik ook dat versoepelingen zeker goed zijn maar je moet niet alles in een keer loslaten. Ik vind het stuitend dat de overheid niks geleerd heeft van de fouten van afgelopen zomer

   1. Van der Scheur

    Ik waardeer ontzettend je doorzettingsvermogen en discipline. Maar we moeten oppassen dat als de ziekte niet meer gevaarlijk is, dat we niet alsmaar blijven beschermen, omdat we zelfs niet bereid zijn mild ziek te worden. Je ziet nu al het averechtse effecten dat het RS virus er ineens inhakt omdat we niet de normale griep epidemieën hebben doorgemaakt door alle maatregelen.

   2. Emile Takma

    De besmettingen dezer dagen vinden niet plaats in supermarkten en ook niet omdat daar geen mondkapjes worden gedragen. Het gebeurt in disco’s, kroegen en evenementen waar jongeren te weinig afstand houden.

    1. vlekkenoplosser

     gelúl strónt vlé®k , besmettingen onder jongeren vormen geen enkel gevaar domme jongen.

     Overigens moet de strónt vlé®k even uitleggen wat het verschil is schouder aan schouder in de supermarkt of in de bouwmarkt het tuincentrum of de disco.

     Het gewauwel en gedraai van de strónt vlé®k is tenen krommend.

    2. usb3.0

     Op basis van p©r testen?????!!!!!!

    3. september

     In disco,s en cafe,s sta je veel dichter bij elkaar dan in supermarkten,daar sta je bij de kassa,s niet dicht bij elkaar

  2. usb3.0

   De oorzaak wordt gelegd bij mensen, zodat men iemand de schuld kan geven.

   Ik zeg dat blijkbaar de experimentele vaccinazie’s niets uithalen en het feit dat men pas sinds kort alles monitort dus de referentie is paniek…

   1. vlekkenoplosser

    zie hier , h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

    Als het leven je lief is zie je af van vaccinatie !

 7. M. Brandenburg

  Ondertussen in de Seychelles waar meer dan 70% van de bevolking al was ingeënt is er een Corona uitbraak, vervelend feit ziekenhuizen liggen vol met gevaccineerde mensen. Zij die niet gevaccineerd waren en zijn liggen minder in het ziekenhuis en hebben er wederom weinig tot geen last van.. WHO oftewel WCeend heeft een onderzoek ingesteld naar adviseerd nu al wceend.

 8. Van der Scheur

  Klopt toch wat Hugo zegt. De jonge mensen hebben maling aan de regels en gaan lekker hutje mudje op elkaar in de discotheek. QR code’s van elkaar overnemen en gaan. Maar misschien maar goed ook als de minder kwetsbare mensen die grotendeels nog niet gevaccineerd zijn besmet raken dan bouwen ze natuurlijke weerstand op. Het is niet de bedoeling om nog heel lang te beschermen want dan komen we nooit van af. Ziekte doormaken hoort erbij en nu de ouderen die gevaccineerd zijn niet zo snel ernstig ziek worden ziet de toekomst er weer goed uit. Ben het er niet mee eens om Hugo kop van jut te maken. Ga er maar eens aan staan, vooral met zo veel onwelwillende mensen met het verstand van een mandarijn.

  1. Emile Takma

   Sterk betoog, eens.

   1. vlekkenoplosser

    quote Van der Scheur Ziekte doormaken hoort erbij en nu de ouderen die gevaccineerd zijn niet zo snel ernstig ziek worden ziet de toekomst er weer goed uit. end

    strónt vlé®k zegt , Sterk betoog, eens.

    De strónt vlé®k is dus om. Alle maatregelen kunnen eraf ! De rest is dus gewauwel

    1. Mistgabel

     Tja, geen speld tussen te krijgen.

     Even een simpele rekensommetje.
     17000 is hoeveel % van 17000000?

     1. vlekkenoplosser

      hoeveel % is 4 miljoen van 7700 miljoen ?

      corona is een hoax !

  2. StemPzeweg

   Het probleem is dat virussen instaat zijn om te muteren en als het virus een voedingsbodem heeft onder jongeren in dit geval die de ziekte zelf dan wellicht goed kunnen doorstaan maar wel onderling blijven verspreiden, vergroot dit wel de kans op een mutatie dat de immuniteit kan ontsnappen waardoor de vaccins niet meer zullen functioneren.

   1. vlekkenoplosser

    wat een dom en slap gelúl !!

    griepvirussen muteren al eeuwen lang domme jongen
    je excuus om een groep te beschadigen over hun gedrag lijkt veel op de retoriek van hítler.

    Waarom is de samenstelling van de influenza cocktail jaar na jaar wisselend domme jongen ? Wat een ontzettende domme praat verkondig je. Iets met klok en klepel. Uiteraard wordt op dit oneigenlijke antwoord wel aangestuurd. Het zijn de ongevaccineerde die verantwoordelijk zijn voor de nieuwe uitbraak. Je kan zo hugo goebbels vervangen.

 9. Lefty

  Jongeren willen gewoon neuken. Daar kan geen vaccin tegenop.

 10. Adriaen van Bergen

  Iedereen die gevaccineerd is, wordt toch niet meer ziek?
  Daar zijn vaccins toch voor bedoeld?
  Degenen die niet gevaccineerd zijn, die lopen toch zelf het risico.
  Aangezien er al veel met het wondermiddel” zijn ingeënt, zou je een daling verwachten.
  Dat gebeurt dus niet.
  Conclusie: de vaccins werken niet. In tegendeel.

  1. september

   De ongevaccineerde onder elkaar lopen nog steeds het meeste risico.maar ik ken ze niet.En op den duur krijg je toch een daling van het aantal besmettingen.

  2. Lefty

   “Conclusie: de vaccins werken niet. In tegendeel”.

   Ze werken wel, maar zeer tijdelijk. 3 maanden bewezen, voor de rest weten we niet zoveel. Het probleem is ook niet het virus -dat is slechts een symptoom- maar de overbevolking. Mondiaal steriliseren , afschaffen van het het kindergeld boven een kind en een mondiale 1 kind politiek is de enige oplossing. Gaat niet gebeuren. We roeien onszelf uit. Prima, kunnen kakkerlakken weer in rust leven.

 11. JohanDijk

  Geen nood als je onder de 65 bent. In 1995 26duizend doden 0-65 en nu 2020 21duizend terwijl de bevolking is gegroeid en een pandemie heeft, staat gewoon op CBS gratis beschikbaar maar niet door kritische journalisten gebruikt. Geen Universiteit nodig om dit te begrijpen.

  1. Gebande K0K

   Heel jammer dat u de totale groep waarop deze getallen betrekking hebben, onvermeld laat.
   Mogelijk was een percentage duidelijker geweest dan exacte getallen.
   Geen Universiteit nodig om dit te begrijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.