goedkope autoverzekering

Bewonersverbod voor benzineauto's en openhaarden in nieuwe woonwijk in Den Helder

Binnenlandjan 13 2023, 14:00
Het idee om benzineauto's en openhaarden te verbieden voor de bewoners van een nieuwe woonwijk in Den Helder wordt beschouwd als een inbreuk op de privacy schrijft de Telegraaf. Deze maatregel is een krankzinnig idee, het is namelijk een beperking van de vrijheid van de toekomstige bewoners om te kiezen voor hun eigen vervoersmiddel. Zolang dat er biomassacentrales bestaan slaat een verbod op het hebben van een openhaard nergens op. 
De discussie over de bouw van de nieuwe woonwijk in Tillenhof 2 is in volle gang en de gemeente is eigenaar van de grond. Hoewel de intentie om de uitstoot van stikstof te minimaliseren een nobel doel is, lijkt het verbieden van benzineauto's een onrealistische oplossing. Er zijn veel andere manieren om de uitstoot van stikstof te verminderen, zoals het ontwikkelen van alternatieve brandstoffen of het verbeteren van openbaar vervoer.
Zelfs de PvdA vindt dit te ver gaan. „Nu staat het in een stedenbouwkundig schetsplan. Voor je het weet staat het in de koopaktes en hebben we er gemeentelijk beleid van gemaakt. In een koopakte opnemen dat er geen open haard mag zijn, is ons op dit moment een stap te ver. Het is ook inconsistent om toekomstige bewoners te verbieden zulke (benzine)auto’s te hebben'', zegt PvdA'er Pieter Blank. Als zelfs de PvdA dit een slecht plan vindt dan weet je dat het een krankzinnig plan is. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het lijkt erop dat de politiek steeds meer de grip op de realiteit aan het verliezen is. In plaats van te kiezen voor praktische oplossingen die echt een verschil zullen maken, lijken ze te kiezen voor symbolische maatregelen die weinig impact zullen hebben. Het is van groot belang om realistische oplossingen te vinden die echt bijdragen aan het verbeteren van onze leefomgeving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten