Pieter Omtzigt niet verkiesbaar bij aankomende verkiezingen: "Op dit moment werk ik als Kamerlid"

Pieter Omtzigt niet verkiesbaar bij aankomende verkiezingen: "Op dit moment werk ik als Kamerlid"

Pieter Omtzigt op het Binnenhof. Bron: Screenshot Omtzigt / YouTube.

Voormalig CDA'er Pieter Omtzigt heeft via Twitter laten weten niet verkiesbaar te zijn bij de aankomende verkiezingen. "Ik heb me niet ingeschreven voor de Statenverkiezingen".

In een Twitter bericht laat Omtzigt weten niet mee te doen met de Provinciale Statenverkiezingen, zo laat de voormalig CDA'er weten via een bericht op Twitter. "Voor deze verkiezingen ga ik dat niet doen. Op dit moment werk ik als Kamerlid aan concrete plannen voor beter bestuur en bestaanszekerheid in Nederland. Daar focus ik me op." We zien Omtzigt dus niet met een nieuwe partij deelnemen aan de aankomende verkiezingen maar ook verkiesbaar zijn bij een andere partij is niet aan de orde. Omtzigt, die sinds zijn breuk met het CDA een enorme toename aan potentiële kiezers naar zich toetrekt zou, wanneer hij mee zou doen met een eigen partij, zomaar de grootste van Nederland kunnen worden. Omtzigt kreeg in zijn tijd als CDA Kamerlid maar liefst 342.000 voorkeursstemmen.

De populariteit van Omtzigt komt niet uit de lucht vallen. Veel mensen hopen dan ook dat Omtzigt de keuze zal maken om óf met een eigen partij te komen, óf zich aan te sluiten bij een andere partij. Misschien is het zelfs nog mogelijk dat Omtzigt, wanneer het CDA met de aankomende verkiezingen compleet wordt weggevaagd alsnog terug zal keren bij het CDA, om als lijsttrekker straks de partij weer uit het slop te trekken.

Pieter Omtzigt verliet het CDA in de zomer van 2021 vanwege de manier waarop de partij met hem was omgegaan. De beroemde memo met “Omtzigt functie elders” heeft er uiteindelijk toe geleid dat Omtzigt er voor koos om niet meer namens het CDA politiek actief te zijn. Ook zou later blijken dat Omtzigt zich niet veilig voelde binnen het CDA. Deze hele shitstorm kwam ook nog eens op het moment dat hij overspannen thuis zat.

Lees meer over:
CDA Pieter Omtzigt verkiezingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties