2022 12 07

Viroloog Marc van Ranst: een kritische blik op zijn uitspraken over Nederlandse politieke aangelegenheden

Buitenlandjan 13 2023, 12:00
Viroloog Marc van Ranst heeft op sociale media opnieuw ophef veroorzaakt met zijn uitspraken over Nederlandse aangelegenheden. Dit keer ging het om een tweet van Nederlandse Ongehoord Nieuws presentatrice Raisa Blommestijn, waarin zij haar bezorgdheid uitte over de rol van cartoonisten in de huidige politieke klimaat. Van Ranst reageerde hierop met de woorden "Jij bent geen tegengeluid, Raisa. Jij bent lawaai."
De uitspraken van Van Ranst zorgden voor veel reacties, met velen die zich afvroegen of het wel gepast is voor een Belgische viroloog om zich te mengen in Nederlandse politieke discussies.  Stel je voor dat onze Jaap van Dissel via Twitter gaat reageren op politici en opiniemakers uit België. Vreemde gang van zaken en niemand zit daar op te wachten. Van Ranst is te veel in zichzelf gaan geloven zal René van der Gijp zeggen aan de tafel van Vandaag Inside over de Belgische viroloog.
Van Ranst kan zich beter concentreren op de problemen in België, zoals de drugsoorlog met een kind als dodelijk slachtoffer. Nee daar zwijgt de lafaard Van Ranst in alle toonaarden over. Nee hij is veel te bang dat hij door zijn mening een kogel kan opvangen van de Mocro Maffia. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk wil ik wel benadrukken dat iedereen het recht heeft om zijn of haar mening te uiten, en dat Van Ranst net als ieder ander dat recht heeft. Daarnaast geloof ik dat Van Ranst zich beter zou concentreren op zijn werk als viroloog, in plaats van zich te mengen in politieke discussies waar hij geen weet van heeft. Laat Van Ranst zich richten op de zaken die echt belangrijk zijn in plaats van zijn globalistische politieke agenda. Rechts Nederland zit totaal niet te wachten op een Belg die ons de les komt lezen. Andersom worden wij dikke nekken (zo noemen de Belgen ons Red.) ook niet gepruimd bij onze zuiderburen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten