Wybren van Haga over voorrang statushouders in Horst: “Dit is ronduit discriminatoir”

Wybren van Haga over voorrang statushouders in Horst: “Dit is ronduit discriminatoir”

Na een woedende Geert Wilders (PVV) spreekt ook BVNL de partij van Wybren van Haga er schande van dat alle huurwoningen in Horst aan de Maas worden vergeven aan statushouders. Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) wil van woonminister Hugo de Jonge (CDA) weten of hij de in het Limburgse Horst aan de Maas afgegeven voorrang voor statushouders op een woning niet discriminatoir vindt.

“Autochtone Limburgers, die veelal op een lange wachtlijst staan, kunnen de komende drie maanden fluiten naar een sociale huurwoning, omdat de gemeente heeft besloten om de asieldroom van het kabinet Rutte/Kaag te faciliteren,” aldus Wybren van Haga, die de afgekondigde maatregel volstrekt onaanvaardbaar vindt. “De Jonge heeft gezegd dat immigratie de aanjager is van de woningnood. Dan passen immigratiebeperkende maatregelen in plaats van discriminatoire maatregelen.”

De BVNL-raadsleden Imke Emons (ook lijsttrekker voor de Provinciale Staten) en Rob Driessen hebben een spoeddebat aangevraagd in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. “Eric en Annemarie kunnen ten faveure van Omar en Samira mooi de rambam krijgen en dat is je reinste discriminatie,” aldus het tweetal, die de voorrangsverklaring voor statushouders per direct geschrapt willen zien.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De voorrangsverklaring voor statushouders is in heel veel gemeenten een doorn in het oog van realistische rechtse lokale partijen. Van landelijke partijen zoals de PVV, FVD, BVNL en BBB is bekend dat zij van de voorrangsverklaring voor statushouders af willen, omdat dit ontzettend oneerlijk is voor de Nederlander die allang op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning. Helaas laat het partijkartel deze regelgeving gewoon voortbestaan in de gemeenten, omdat zij willen deugen te koste van de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties