pijnacker bord

Bizar! Slachtoffer Pijnacker-mishandeling krijgt in het Algemeen Dagblad nog een trap na

Binnenlandmei 12 2023, 20:00
Het is weer zover, een van de grootste kranten van Nederland heeft zichzelf weer eens overtroffen in het zaaien van verdeeldheid. Ditmaal gaat het om het veelbesproken incident eerder deze week waarbij een oudere man werd mishandeld door drie “jongeren” van 13, 14 en 15 jaar oud aan de Nobellaan in Pijnacker. In plaats van de daders de volle verantwoordelijkheid te laten dragen voor hun laffe daden, legt het AD nu deels de schuld bij het slachtoffer.
De krant ging verhaal halen bij buurtbewoners, kennelijk met het idee om ook de andere kant van het verhaal te belichten. Een ondervraagde scholier, die bekend zou zijn met een van de daders, beweert dat de man zelf de aanleiding gaf voor de mishandeling. Volgens de scholier hadden de jongens alleen maar naar de hond van de man “geblaft”, waarop de man dreigde de hond los te laten en de jongeren ’aapjes' had genoemd.
In plaats van zich te concentreren op de daders van de mishandeling, probeert het AD de aandacht af te leiden door het slachtoffer te beschuldigen van racisme. Ongeacht wat het slachtoffer zou hebben gezegd of gedaan nooit een reden kan zijn voor deze kansparels om over te gaan tot geweld. Mishandeling is op nooit gerechtvaardigd. Wat ook opvallend te noemen is, is dat het AD gebruikt maakt van een stockfoto waar enkel autochtone kinderen op te zien zijn.
De video deed de laatste dagen veel stof doen opwaaien op social media waarin te zien is hoe de drie tieners de man en zijn hond mishandelen en lastig vallen. Een tendens in de samenleving die we steeds vaker zien en eerder al door PVV-leider Geert Wilders “anti-blank racisme” werd genoemd.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten