Screen Shot 2022 07 09 at 145736

Boeren gaan KEIHARD actie voeren: 'Dit heeft Nederland nog nooit gezien!'

Binnenlandjul 09 2022, 13:46
De heldhaftige boeren die ons land gelukkig nog steeds rijk is laten weten dat ze hard actie gaan voeren de komende dagen en weken; harder dan ons land volgens hen ooit gezien heeft. Ze willen daarbij niet in details treden, maar maken wel duidelijk dat ze alles op alles gaan zetten om het kabinet door de knieën te dwingen. Niet zo gek, natuurlijk. Want als dat niet gebeurt dan zijn de boeren binnenkort hun boerderijen kwijt.
Gisteren sprak een groep boeren media en supporters toe in Eerbeek. Boer William Schoonhoven legde daar uit dat hij en zijn kompanen echt geen pas op de plaats gaan maken. Rutte kan roepen wat hij wil dat het 'wel goed komt' en dat boeren 'heus' willen onderhandelen met Johan Remkes, maar daar denken de boeren echt heel anders over. Zij vechten nu voor hun voortbestaan als boer. Er gaat niet gezwaaid worden met een witte vlag.
"Het beleid dat nu gevoerd wordt houdt in dat de voedselproductie in Nederland minimaal met de helft gaaf afnemen," aldus Schoonhoven. "Als dat gebeurt dan betekent dat dat er minder voedsel is in Nederland." En dat is significant. Want op dit moment importeert Nederland al de helft van het voedsel dat Nederlanders consumeren. Krijgt het kabinet zijn zin, dan eindig je dus op zijn minst met 75% importvoedsel.
Daardoor wordt Nederland enorm afhankelijk van andere landen, en dus ook van de stabiliteit in die landen. Als er maar iets gebeurt waardoor de import wordt vertraagd - of erger: niet kan doorgaan - dan gaat Nederland honger lijden. Zo simpel is het.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Je moet als land wel totaal gek zijn om je bewust afhankelijk te maken van andere landen voor je eerste levensbehoefte. Als het niet anders kán, oké, dan zal het moeten. Maar dat is niet het geval in ons land. We kúnnen het (grotendeels) zelf. De politiek wil dat alleen niet.
De boeren hebben daar geen enkel begrip voor en zeggen dan ook dat de acties doorgaan. Sterker nog, het is mogelijk dat ze harder dan ooit actie gaan voeren; op een manier die - zeggen zij zelf - Nederland "nog nooit gezien" heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten