WhatsApp Image 2022 07 04 at 12421 PM

Boerenprotesten! Provinciehuis Noord-Brabant stroomt vol met boze boeren

Binnenlanddec 16 2022, 15:30
Vandaag is er op het provinciehuis in Den Bosch een cruciaal debat gaande met betrekking tot de deadline voor de stalaanpassingen in Noord-Brabant. Tientallen boeren zijn op been, ook de politie is aanwezig.
Zo’n twintigtal tractoren zijn naar het provinciehuis van Brabant in Den Bosch getrokken om te protesteren tegen de regels rondom het aanvragen van een stalvergunning. Farmers Defence Force had eerder deze week al een oproep gedaan aan hun achterban om vandaag naar het provinciehuis te komen en om daar hun onvrede met betrekking tot het beleid van de provincie Noord-Brabant te uiten.
De Boeren moeten voor 2024 hun stallen hebben aangepast vanwege de idiote stikstofregels. De Raad van State oordeelde dat het onzeker is of emissiearme melkveestallen wel doen wat ze beloven. De provincie Noord-Brabant heeft eerder dit jaar laten weten dat er geen vergunningen meer af zullen worden gegeven totdat er duidelijk is vanuit het ministerie van Landbouw.
Inmiddels is er rondom het provinciehuis in Den Bosch ook volop politie op de been om alles in goede banen te leiden. Zelfs boeren vanuit Limburg zijn naar Den Bosch afgereisd om hun Brabantse collega’s een hart onder de riem te steken.
Terwijl het debat in volle gang is geeft de voorman van Farmers Defence Force aan dat er meer reuring zal komen. Zo willen ze een offensief gaan starten om mensen op te roepen en te overtuigen om niet op het CDA, de VVD en D66 te stemmen. Hoe dat er exact uitgaat zien wil de voorman van FDF nog niet zeggen.
Een ding is wel zeker, het politieke speelveld zal volgens Mark gaan veranderen, “de kans is groot dat de wereld er straks weer heel anders uit zal zien.” De aankomende provinciale Statenverkiezingen zijn cruciaal voor de boeren. Afwachten is welke partijen straks gaan regeren, als het aan de boeren ligt hebben de coalitie partijen hun kans nu wel gehad. Voornamelijk BBB doet het, zoals verwacht, goed bij de boeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten