shutterstock 1392341429

Chemours speelt slachtofferrol terwijl Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht vergiftigd worden

Binnenlanddec 28 2023, 15:00
In een potsierlijke poging om sympathie te winnen, probeert Chemours-directeur An Lemaire de wereld ervan te overtuigen dat ze 'een goede buur' willen zijn, terwijl de inwoners van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht al decennia lijden onder de giftige uitstoot van het chemieconcern en haar voorganger DuPont. Deze krokodillentranen, geuit in een interview met De Telegraaf, zijn niets meer dan een walgelijke PR-stunt van een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verspreiden van gevaarlijke chemicaliën zoals PFOA en GenX.
Lemaire's beweringen dat ze 'persoonlijk geraakt' is door de kritiek, en haar schijnheilige claim dat ze 'de intentie heeft een goede buur te zijn', zijn een belediging voor de duizenden mensen die dagelijks de gevolgen ondervinden van haar nalatige bedrijfsvoering. Haar uitspraken over de productie van 'onmisbare' materialen voor medische toepassingen en andere industrieën zijn slechts een afleidingsmanoeuvre van de echte kwestie: Chemours heeft willens en wetens het milieu en de volksgezondheid in gevaar gebracht.
De juridische procedures en dwangsommen zijn slechts het topje van de ijsberg. Chemours heeft consequent gelogen, regelgeving overtreden en probeert nu met een slap excuus haar straatje schoon te vegen. Haar pogingen om 'transparant' te zijn en in 'Jip-en-Janneke taal' te communiceren, zijn niets anders dan een rookgordijn om hun schandalige praktijken te verbergen.
De situatie in Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht is ronduit alarmerend. Bewoners leven in constante angst voor hun gezondheid en die van hun kinderen, terwijl Chemours blijft doorgaan met haar giftige productieprocessen. Deze situatie roept vragen op over de rol van de overheid en de effectiviteit van onze milieuregels. Hoe is het mogelijk dat een bedrijf als Chemours nog steeds mag opereren, ondanks alle schade die ze hebben aangericht? De getroffen gemeenten moeten zich nooit laten afkopen door een schikking te treffen met deze gewetenloze milieuvervuiler. Als je laat afkopen dan kan je daarna nooit meer protest aantekenen als er weer nieuwe lijken uit de kast vallen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het wordt hoog tijd dat Chemours verantwoordelijkheid neemt voor haar daden en stopt met het verspreiden van giftige stoffen. Deze schijnheilige tranen en loze beloftes zijn niet genoeg. Het is tijd voor actie, en het is tijd dat de overheid eindelijk ingrijpt om de gezondheid en veiligheid van haar burgers te beschermen. Dit is niet zomaar een lokale kwestie, dit is een nationaal schandaal. Chemours moet gestopt worden, en wel nu. Eindelijk lijkt men dit ook in te zien in de Tweede Kamer en hopelijk durft een nieuwe regering door te pakken in 2024!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten