shutterstock 1392341429

Schandalige geheimhouding: Water rondom Chemours-fabriek zwaar vervuild met giftige PFAS

Binnenlandjun 29 2023, 13:30
Het nieuws dat het water in (zwem)plassen en sloten in een verre omtrek van de Chemours-fabriek in Dordrecht zwaar vervuild is met het giftige PFAS, is ronduit schokkend. Onderzoeksprogramma Zembla meldt dat de concentraties in het hele gebied de veiligheidsnorm van het RIVM overschrijden. Desondanks lijkt de overheid de kop in het zand te steken en elkaar de hand boven het hoofd te houden. Het is duidelijk dat de euro's belangrijker zijn dan de gezondheid van de mensen in Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht en Molenlanden. Maar nu het bewijs boven tafel komt, beginnen zelfs hoge overheidsfunctionarissen zenuwachtig te worden. Het net sluit zich langzaam rondom Chemours, en het is onacceptabel dat de overheid dit al die tijd heeft geweten en geheim heeft gehouden.
Het feit dat het water in een omtrek van minstens 15 kilometer rondom de Chemours-fabriek ernstig vervuild is met PFAS, is een regelrechte ramp. PFAS-stoffen zijn bekend als uiterst giftig en schadelijk voor de gezondheid. Het is onbegrijpelijk dat de overheid niet direct heeft ingegrepen zodra zij op de hoogte was van deze verontreiniging. In plaats daarvan lijken financiële belangen de boventoon te voeren, ten koste van de gezondheid en veiligheid van de omwonenden.
Het is ronduit schandalig dat de overheid op de hoogte was van de vervuiling en dit bewust heeft verzwegen. Het lijkt er sterk op dat financiële overwegingen de overhand hebben gekregen, waarbij de gezondheid van de burgers wordt opgeofferd. Het gebrek aan transparantie en het elkaar de hand boven het hoofd houden is een ernstige vorm van nalatigheid. De overheid heeft de verantwoordelijkheid om de bevolking te beschermen en te informeren over mogelijke gevaren, maar in plaats daarvan heeft zij gefaald.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De ernstige verontreiniging met PFAS heeft verstrekkende gevolgen voor de omgeving en de bewoners. Niet alleen worden de (zwem)plassen en sloten onbruikbaar, maar ook het grondwater kan zijn aangetast. Dit heeft directe consequenties voor de landbouw en veeteelt in de regio. Bovendien brengt de aanwezigheid van PFAS in het water ernstige gezondheidsrisico's met zich mee voor de mensen die ermee in aanraking komen. Het is onaanvaardbaar dat de overheid deze risico's heeft verzwegen. Als de overheid het vertrouwen wil terugwinnen dan moeten ze per direct de emissievergunningen intrekken. Zodat de fabriek van Chemours in Dordrecht gesloten kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten