shutterstock 1907029867

COA doet azc in Ede op slot vanwege demonstratie rechts-extremistische NVU en antifascistische AFA

Binnenlandnov 05 2021, 19:00
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) sluit morgenmiddag de deuren van het azc in Ede wegens een demonstratie. Volgens de burgemeester worden daar morgen demonstraties en tegendemonstraties gehouden door de rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) en de Anti Fascistische Aktie (AFA).
Het zal je maar gebeuren. Zit je in het rustige Harskamp en krijg je op last van de gemeente Ede een vluchtelingenkamp in je woonplaats, komen er vervolgens fascisten en antifascisten de boel op stelten zetten!
Niemand zit op die lui te wachten, maar toch zal er morgenmiddag worden 'gedemonstreerd'. Dat gaat natuurlijk uitmonden in rellen van jewelste.

"Ze hebben het recht om te demonstreren, maar ik snap niet waarom dat hier moet. Doe dat dan lekker op het Malieveld, want hier kunnen ze toch niks aan het beleid veranderen. Vluchtelingen zijn geen gelukszoekers. Ik heb vluchtelingen hier gesproken. Dit zijn mensen die zijn gevlucht omdat het niet anders kon. Omdat ze anders niet meer zouden leven", zegt Gerbrand van Hoef, voorzitter van de SGP jongeren in Ede tegen EenVandaag.

Van Hoef is er nog van overtuigd dat het hier gaat om een demonstratie met als doel het beleid te veranderen. Daar is het die partijen natuurlijk niet om te doen.
Volgens burgemeester René Verhulst (CDA) van de gemeente Ede hebben beide groeperingen voor hun demonstratie een plek toegewezen gekregen, weg bij het azc, voor één uur en mag er niet van die plek afgeweken worden. Je kunt er echter donder op zeggen dat dit wel gaat gebeuren, dat vinden zulke types nou juist de uitdaging. Als de politie een beetje vlot is dan wordt de boel al afgekapt nog voor de eerste het andere kamp heeft weten te bereiken.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Eigenlijk is het jammer dat zulke groeperingen niet ergens achteraf in een bos of iets dergelijks afspreken, net zoals sommige voetbalsupporters in Oost-Europa dat schijnen te doen. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe het morgen af gaat lopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten