117048243 7cc6bb0b87 c

Complexiteit van de zaak zorgt voor vertraging in het Marengoproces: Nieuwe uitspraakdatum nog onbekend

Binnenlandjul 07 2023, 20:00
Het Marengoproces, dat draait om de hoofdverdachte Ridouan Taghi en vijf medeverdachten, heeft vertraging opgelopen. De oorspronkelijke uitspraakdatum van 20 oktober lijkt niet haalbaar te zijn vanwege de complexiteit van de zaak, zo meldt de rechtbank. Er is nog geen nieuwe uitspraakdatum vastgesteld. De rechtbank heeft de procesdeelnemers geïnformeerd dat de oorspronkelijke uitspraakdatum hoogstwaarschijnlijk niet gehaald kan worden, gezien de complexiteit van de beraadslaging in de verschillende zaken. De rechtbank zal een nieuwe vonnisdatum communiceren zodra er meer inzicht is.
Recentelijk kwam hoofdverdachte Ridouan Taghi zonder advocaat te zitten nadat zijn voormalige advocaat, Inez Weski, in april werd gearresteerd en haar verdediging moest neerleggen. Weski wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel, witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi hebben gedeeld met zijn contacten buiten de gevangenis. Na anderhalve maand voorarrest is Weski momenteel weer op vrije voeten.
Inmiddels hebben zich drie nieuwe advocaten aangemeld om Taghi juridische bijstand te verlenen. Echter, zij moeten zich nog inlezen in het omvangrijke strafdossier. Volgende week vrijdag staat er opnieuw een zitting gepland waar naar verwachting de voortgang van het proces besproken zal worden.
Het liquidatieproces bevindt zich momenteel in de laatste fase. Het Openbaar Ministerie heeft levenslange gevangenisstraffen geëist tegen Taghi en zijn medeverdachten. In het begin van 2018 maakte het OM bekend een kroongetuige, Nabil B., te hebben. Met zijn verklaringen leken verschillende moorden en moordpogingen opgelost te kunnen worden. Kort na deze bekendmaking werd de broer van B. vermoord. Later zijn ook zijn advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries vermoord. Hoewel deze moorden officieel geen deel uitmaken van het Marengoproces, wordt algemeen aangenomen dat ze wel verband houden met de lopende strafzaak.
Het Marengoproces kent dus een complex verloop en heeft nu te maken met vertraging vanwege de omvang en complexiteit van de zaak. De nieuwe uitspraakdatum is nog niet bekend, maar de betrokken partijen zullen naar verwachting tijdens de volgende zitting de voortgang van het proces bespreken. Het blijft een belangrijke zaak die grote aandacht trekt vanwege de ernstige aanklachten en de verbanden met andere geruchtmakende gebeurtenissen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten