screen shot 2023 04 24 at 100556

Marengozaak: Inez Weski niet meer in beperking, Ridouan Taghi voert eigen verdediging

Binnenlandmei 13 2023, 9:00
Amsterdam, Nederland - 13 mei, 2023 - De bekende strafrechtadvocaat Inez Weski is niet meer in beperking en kan nu vrijer communiceren dan voorheen, volgens recente rapporten. Ze blijft echter in hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie. Weski wordt ervan beschuldigd informatie te hebben uitgewisseld tussen de vermeende Marokkaanse maffiabaas Ridouan Taghi en zijn mede-criminelen.
Voorheen was Weski's communicatie sterk beperkt tot enkel haar advocaten. Nu deze beperking is opgeheven, heeft zij meer mogelijkheden om met anderen te communiceren.
Daarnaast heeft Weski haar cliënten in de Marengozaak - een rechtszaak tegen de top van de zogenaamde Mocromaffia - laten gaan. Deze verrassende ontwikkeling betekent dat Taghi, een hoofdverdachte in de zaak, nu zijn eigen verdediging zal voeren. Dit is een ongebruikelijke stap, aangezien verdachten over het algemeen minder goed in staat zijn zichzelf te verdedigen dan advocaten.
De verdediging van Taghi wordt bemoeilijkt door de constante media-speculatie rond de zaak. Als de beschuldigingen tegen Weski inderdaad waar zijn, wordt er gesuggereerd dat zij onder grote druk van Taghi heeft gehandeld. Dit heeft ertoe geleid dat het voor Taghi moeilijk is een nieuwe advocaat te vinden.
Maar Taghi is niet de enige die getroffen wordt door de recente gebeurtenissen. De broers Mario R. en Mao R., beide ook hoofdverdachten in de zaak waarin levenslange gevangenisstraffen zijn geëist, zitten nu eveneens zonder advocaat.
Ook Nabil B., de kroongetuige in de zaak, bevindt zich zonder juridische vertegenwoordiging. Dit betekent dat vier van de belangrijkste spelers in deze zaak - waarvan de uitspraak gepland staat voor oktober - momenteel zonder advocaat zitten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ondanks deze complicaties zal de Marengozaak aanstaande maandag verdergaan. De recente veranderingen in de juridische teams van de verdachten zullen waarschijnlijk leiden tot een nog complexer juridisch landschap in deze reeds gecompliceerde zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten