screen shot 2023 04 24 at 100556

Emile Ratelband neemt het op voor mocromaffia-advocaat Inez Weski: 'Ze heeft een te grote mond over het OM en moet hangen'

Binnenlandapr 24 2023, 9:10
De onlangs opgepakte top-strafpleiter Inez Weski heeft een verrassende medestander gevonden: Emile Ratelband. Op Twitter neemt de NLP-goeroe het voor haar op. Want, zegt hij, Weski is opgepakt, niet omdat ze iets verkeerd heeft gedaan, maar omdat ze te kritisch is op het OM. "Ze moet gewoon hangen!!" schrijft hij.
Vandaag maakt het Openbaar Ministerie bekend of het Inez Weski langer wil vasthouden. Indien het antwoord daarop 'ja' is, dan moet ze voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. Dat gebeurt bij de rechtbank in Rotterdam. Daarop kan haar voorarrest met maximaal 14 dagen verlengd worden.
Afgelopen vrijdag werd Weski aangehouden door de politie. Als advocate van Mocro-Maffiabaas Ridouan Taghi zou ze zelf namelijk over de schreef zijn gegaan. Het OM stelt zelfs dat ze actief deelnam aan de criminele organisatie van Taghi; een organisatie die zich bezighoudt met het plegen van grof geweld, moorden, drugshandel, en nog een scala aan andere misdrijven. Ze zou namelijk berichten hebben doorgespeeld van Taghi aan zijn club, en omgekeerd.
Nou, er is een bekende Nederlander die hier helemaal niets van gelooft. Emile Ratelband is ervan overtuigd dat de aanvallen op Weski niet voortkomen uit mogelijke criminele activiteiten van haar kant, maar uit de wens van het OM om een lastige, kundige advocaat uit de weg te ruimen.
"Ze moet gewoon hangen!!" schrijft Ratelband op Twitter terwijl hij naar een NRC-artikel van 15 jaar geleden linkt. "Ze heeft een te grote mond gehad over 't OM. Ze heeft de binnenkant laten zien van justitie! Dat willen ze niet. En ze hebben een goed geheugen. Dat is de reden dat deze fantastische strafrecht advocaat moet hangen."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Opvallend genoeg werd enkele dagen geleden bekend dat Weski in naam van haar cliënt Taghi aangifte heeft gedaan tegen het OM "vanwege uitlokking van zijn ontvoering, dan wel moord in Dubai." Weski wilde daarom 'supercommando' Sil A. als getuige verhoren. Letterlijk twee dagen nadat dit bekend werd gemaakt werd Weski opgepakt door het OM.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Weski liet toen weten: "Dit onderwerp raakt direct de gehele integriteit van de opsporing, de rechtsstaat en de scheiding der machten." Zij wil dat het OM niet-ontvankelijk wordt verklaard vanwege dit soort misstanden - waaronder, trouwens, de beschuldiging van Weski dat het Nederlandse OM marteling van Taghi in de hand zou hebben gewerkt in Dubai. "Denkt u: hij is alleen maar ontvoerd, hij is alleen maar gemarteld (in Dubai)? Wat is dan nog de waarde van al die bewijzen die inmiddels boven water zijn gekomen? Hoe ver moet het gaan?" zei ze onder meer.
Bovenstaande wordt ontkend door het OM. Dat beweert dat er nooit overwogen is om Taghi te laten ontvoeren of zelfs uit te schakelen (te doden).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten