mark rutte minister president 9o1a6926

Moordenaars van Peter R. de Vries wilde ook Premier Mark Rutte ontvoeren

Binnenlandjan 04 2023, 14:00
Volgens een verklaring van een getuigen in het proces rondom de moord op Peter R. de Vries zou de organisatie achter de moord ook plannen hebben gehad om premier Mark Rutte te ontvoeren. Dit meldt NU.nl die de verklaring heeft ingezien.
De verklaring komt van een beschermde getuigen die bekend staat onder de schuilnaam ‘Eddy’. Deze ‘Eddy’ koppelde de uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries aan de organisatie van Ridouan Taghi. Tijdens een verhoor is de naam van Premier Mark Rutte gevallen. Naast Peter R. de Vries zou ook onze premier doelwit zijn geweest. De premier heeft na de moord op de Vries extra beveiliging gehad vanwege de dreiging uit diezelfde hoek. Zogenoemde spotters, die ook zijn ingezet bij de moord op Peter R. de Vries, zijn gezien in de omgeving van de premier. In september vorig jaar werd de beveiliging van onze minister-president verder opgevoerd.
Ook kroonprinses Amalia werd sindsdien extra beveiligd omdat ook zij dreigingen zou hebben ontvangen uit het criminele circuit. Amalia moest daardoor de huur van haar studentenkamer in Amsterdam al vrij snel weer opzeggen. Ridouan Taghi heeft dit stellig ontkend.
Het is nog niet duidelijk of de verklaring van ‘Eddy’ een rol van betekenis speelt bij het nemen van veiligheidsmaatregelen rondom onze premier en de kroonprinses. De verklaring die door NU.nl is ingezien is vorige maand afgelegd. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil niet ingaan op de zaak.
De zaak rondom de moord op Peter R. de Vries gaat aanstaande vrijdag verder middels een pro-formazitting. De verklaring van ‘Eddy’ is toegevoegd aan het dossier. De zaak rondom de moord op de Vries moet vanwege een geëmigreerde rechter opnieuw. Afgelopen zomer was de zaak al zo goed als rond, het Openbaar Ministerie (OM) had namelijk levenslang geëist tegen de twee verdachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten