shutterstock 2174690645

Caroline van der Plas (BBB): Hang de Nederlandse vlag op 4 en 5 mei uit respect weer recht

Politiekapr 24 2023, 10:00
In aanloop naar 4 en 5 mei, de dagen waarop Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt en de bevrijding viert, is er een discussie ontstaan over het ophangen van omgekeerde vlaggen als protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Nabestaanden van gesneuvelde militairen hebben een emotionele oproep gedaan aan boeren en burgers om de omgekeerde vlaggen voor deze dagen weer recht te hangen of weg te halen.
Vorig jaar werden duizenden vlaggen omgekeerd opgehangen uit protest, vooral door boeren. De omgekeerde vlag staat voor het ongenoegen over het kabinetsbeleid rondom de stikstofaanpak. Voor nabestaanden van gesneuvelde militairen is het een pijnlijk aanzicht, omdat de vlag voor hen een emotionele waarde heeft, zeker rond 4 en 5 mei.
Caroline van der Plas, de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB), doet nu ook een oproep aan haar achterban om gehoor te geven aan de oproep van de nabestaanden. "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet", zegt Van der Plas tegen Hart van Nederland. "Ik wil mensen niet vertellen hoe ze moeten protesteren, maar ik vraag wel of ze gehoor willen geven aan de oproep van de nabestaanden."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De discussie heeft geleid tot verdeeldheid onder boeren en burgers. Sommigen vinden dat het recht op protest zwaarder weegt dan de emotionele waarde van de vlag voor nabestaanden van gesneuvelde militairen. Anderen vinden dat het protest op een andere manier geuit kan worden, zonder de omgekeerde vlaggen op te hangen tijdens deze speciale dagen. Veel mensen hebben na de grote verkiezingszege van BBB de vlag alweer recht gehangen of gestreken, omdat zij Caroline van der Plas het voordeel van de twijfel gunnen. Maak het maar waar denken heel veel kiezers. Toch is er nog een grote groep die de vlag pas gaat strijken als Rutte en zijn kliek van het politieke podium zijn verdwenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten