fv hlbnwyaeqniz

Een zwaar gefrustreerde Tjeerd de Groot (D66) maakt vrienden: Tjeerd, kijk niet alleen naar getallen en deadlines!

Politiekapr 24 2023, 11:00
D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft opnieuw voor opschudding gezorgd met zijn opmerkingen over stikstofbeleid. Dit keer richtte hij zijn pijlen op de PvdA, die in verschillende provincies spreekt met verkiezingswinnaar BoerBurgerBeweging (BBB). Voor BBB is het niet bespreekbaar om de halvering van de stikstofuitstoot te vervroegen van 2035 naar 2030, zoals D66 wil. Ook een ander breekpunt van BBB - het gedwongen onteigenen van boeren - kan van tafel, aldus de PvdA. De opmerkingen van De Groot vielen verkeerd bij andere politici, die zijn cynische toon afkeurden dit weekend.

Sympathieke gozer dit. Zo enthousiasmeer je mensen voor positieve politiek!

Tjeerd de Groot
Tjeerd de Groot
@TjeerdD66

Als je baantje belangrijker is dan je idealen, zal de natuur daarvoor boeten Laat de @PvdA zich herkennen aan haar gebrek aan een Groene Ruggengraat @Joris_PvdA? PvdA Fryslân laat 2030 voor stikstofreductie los: "Dat jaartal hoeft niet voor ons" omropfryslan.nl/nl/nieuws/1202…

1.5K
Reply
De uitspraken van De Groot leidden tot verontwaardiging in de politieke arena. Veel politici waren het niet eens met zijn toon en verwezen naar de noodzaak van samenwerking en compromissen in de politiek. Oud-vice premier en -partijleider van de PvdA Lodewijk Asscher haalt venijnig uit naar de gefrustreerde Tjeerd de Groot: ''Sympathieke gozer dit. Zo enthousiasmeer je mensen voor positieve politiek!''

De @pvdafryslan heb ik leren kennen als een verstandige club mensen. Zij kijken naar de gemeenschap, de mensen, in plaats van naar getallen en deadlines. Echte sociaaldemocraten! En het gaat ze zeker niet om ‘baantjes’.

Tjeerd de Groot
Tjeerd de Groot
@TjeerdD66

Als je baantje belangrijker is dan je idealen, zal de natuur daarvoor boeten Laat de @PvdA zich herkennen aan haar gebrek aan een Groene Ruggengraat @Joris_PvdA? PvdA Fryslân laat 2030 voor stikstofreductie los: "Dat jaartal hoeft niet voor ons" omropfryslan.nl/nl/nieuws/1202…

808
Reply
Zelfs de immer beschaafde politici van de SGP geven nu de Groot een standje. SGP Tweede Kamerlid en formateur in Friesland twittert: ''De PvdA Fryslan heb ik leren kennen als een verstandige club mensen. Zij kijken naar de gemeenschap, de mensen, in plaats van naar getallen en deadlines. Echte sociaaldemocraten! En het gaat ze zeker niet om ‘baantjes’. Stoffer zegt hier op een nette manier dat de Tjeerd de Groot een gevoelloze technocraat is dit niet met beide benen in de samenleving staat.  
De opmerkingen van De Groot lijken voort te komen uit de teleurstelling van D66 over het feit dat ze buiten vrijwel alle provinciale coalities lijken te vallen. In Friesland lijkt D66 naar het zich laat aanzien ook buiten de boot te vallen, terwijl er gesprekken gaande zijn tussen BBB, PvdA, CDA en CU. De Friese PvdA-fractievoorzitter Edou Hamstra heeft bovendien al aangegeven dat het jaar 2030 niet heilig is als harde deadline om de stikstofuitstoot te halveren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is niet de eerste keer dat De Groot voor opschudding zorgt met zijn opmerkingen over stikstofbeleid. Eerder pleitte hij al voor het halveren van de veestapel in Nederland en het vervroegen van de stikstofuitstootdoelstelling naar 2025. Deze standpunten vielen vooral bij boerenorganisaties en andere politieke partijen niet goed, waardoor De Groot inmiddels bekendstaat als een controversieel Kamerlid op het gebied van stikstofbeleid. Sommige Kamerleden hebben al openlijk getwijfeld aan zijn geestelijke vermogens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten