Ridouan Taghi gaat zichzelf verdedigen in het Marengo-proces na arrestatie Inez Weski

Ridouan Taghi gaat zichzelf verdedigen in het Marengo-proces na arrestatie Inez Weski

Binnenlandmei 12, 14:00
Ridouan Taghi neemt zijn verdediging in eigen hand in het Marengo liquidatieproces. Dit komt doordat zijn voormalige advocaat, Inez Weski, op 21 april werd gearresteerd en de verdediging naast zich heeft neergelegd. Taghi heeft in een brief laten weten dat hij alle onderzoekswensen die Weski heeft gedaan handhaaft. Weski is recent geschorst als advocaat en zit momenteel in de gevangenis omdat ze volgens justitie deel uitmaakt van Taghi's criminele organisatie die zich bezighoudt met drugshandel en witwassen.
Diverse advocaten hebben aangegeven dat de verdediging van Taghi al op losse schroeven stond sinds de aanhouding van Weski. Dit komt doordat geen enkele advocaat graag betrokken wil zijn bij een zaak met zo'n beladen karakter als Marengo. Het proces staat op zichzelf omdat het gaat om de moorden op Derk Wiersum, Peter R. de Vries, en de broer van Nabil B. Als gevolg hiervan heeft niemand in de advocatuur nog enige interesse om Taghi bij te staan.
Advocaat Bart Swier heeft aangegeven dat de zaak zo beladen is omdat het om meerdere moorden gaat die onlosmakelijk verbonden zijn met het proces. Raadsman en VI-tafelgast Job Knoester pleitte ervoor dat Taghi niet door één maar door meerdere advocaten zou moeten worden vertegenwoordigd. Dit zou niet alleen meer evenwicht bieden aan het grote OM, maar ook zorgen voor een getuige als Taghi wordt bezocht.
Op 20 oktober zal het vonnis voor het Marengo-proces worden uitgesproken. Er zullen nog wel zittingen plaatsvinden in de tussentijd, maar deze hebben enkel een procedureel karakter. De aanklagers hebben een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Taghi.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten