33606058284 d44ef77c51 c

Moederdag in gevaar: Safe space mentaliteit bedreigt steeds meer tradities

Binnenlandmei 12 2023, 13:00
Het is werkelijk absurd dat scholen en kinderopvangen steeds vaker ervoor kiezen om Moederdag te vervangen door een alternatief. Dit bizarre nieuws meldt RTL Nieuws. Moederdag is een prachtige traditie waarbij kinderen de mogelijkheid hebben om hun moeder te laten zien hoeveel ze haar waarderen en hoeveel liefde en inzet ze in hun leven brengt. Maar nee, in deze tijd van politieke correctheid en overgevoeligheid moeten we alles veranderen om niemand maar te kwetsen. Moederdag moet kapot, net als alle andere tradities in onze samenleving.
Het argument dat niet alle kinderen een moeder hebben, is een zwak excuus om Moederdag af te schaffen. Natuurlijk zijn er gezinnen waarbij de vader of een andere verzorger de rol van moeder op zich neemt, en dat is hun eigen keuze. Maar dat betekent niet dat we de traditie van Moederdag moeten schrappen. Er zijn genoeg manieren om ook die vaders, grootouders of andere verzorgers te eren en te waarderen op andere momenten.
Door Moederdag te vervangen door een generieke ouderdag of 'Ik vind je lief-dag', ontnemen we kinderen de mogelijkheid om specifiek hun moeder te eren. Het verliest de persoonlijke en intieme betekenis die Moederdag zo bijzonder maakt. Het is een zoveelste stap in de richting van een samenleving waarin alles wordt afgevlakt, waarin geen ruimte is voor individuele uitdrukkingen van liefde en waardering.
Bovendien, wie heeft bepaald dat tradities per se iedereen moeten behagen? Tradities zijn geworteld in onze cultuur en geschiedenis, en ze weerspiegelen de waarden en normen die we als samenleving koesteren. Als we elke traditie gaan aanpassen om maar niemand te beledigen, dan blijft er uiteindelijk niets over. Onze samenleving begint steeds meer op een steriele safe space te lijken, waarin elke vorm van ongemak of onderscheid wordt vermeden.
Kinderen moeten juist leren om te gaan met verschillen en diversiteit. Moederdag biedt een uitgelezen kans om kinderen bewust te maken van de verscheidenheid aan gezinsvormen en de waarde van elke individuele ouderfiguur in hun leven. Het is een moment waarop kinderen kunnen leren over empathie, respect en dankbaarheid. Maar in plaats daarvan worden ze nu geconfronteerd met een verwaterde, nietszeggende ouderdag die elke betekenis verliest.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Laten we alsjeblieft stoppen met het vernietigen van tradities onder het mom van inclusiviteit en politieke correctheid. Laten we in plaats daarvan de schoonheid en waarde van onze tradities koesteren en respecteren. Moederdag is een moment om moeders te eren en liefde te tonen. Laten we dat niet afnemen van degenen die het verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten