Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6749

D66'er Wouter Koolmees nieuwe NS-directeur, volgt Sigrid Kaag als hoofdconductrice op de trein?

Binnenlandokt 10 2022, 17:30
De noodlijdende Nederlandse Spoorwegen heeft een nieuwe directeur: niemand minder dan ex-minister Wouter Koolmees van de eveneens noodlijdende partij D66. Hiermee heeft de NS alvast een openstaande vacature weten in te te vullen. Wij zien alvast een rol weggelegd voor Sigrid Kaag als hoofdconductrice op de trein, want iedereen zit in de ochtend toch al vol chagrijn in de overvolle, veel te dure, vaak vertraagde staatswagons. Dan kan een Kaag die jouw treinticket komt scannen er vast ook nog wel bij.

Koolmees, volgens de website van D66, een heuse ''stapelaar'' die ''via de mavo en havo is opgeklommen naar een universitaire studie'' en daarna weer bergafwaarts van de tafel afduikelde als Tweede Kamerlid en minister van Sociale Zaken, denkt 'de top' nu weer te bereiken als kersverse directeur van de NS. Begin er maar eens aan. Aangezien we liever toch nooit met de trein reizen (overvol, duur en tergend traag) zou het wellicht een mooie optie zijn als alle D66'ers de honderden openstaande vacatures bij de NS invullen. 

We zien Sigrid Kaag al voor ons met een handscanner door de trein lopen om te kijken of u wel duurzaam heeft ingecheckt. Zo niet kan ze altijd nog stampvoetend op het treintafeltje dansen. Waarschijnlijk genoeg mensen in de trein die dat moment dan wel willen vastleggen met een foto op sociale media. En misschien dat de NS Rob Jetten wel zou kunnen inzetten om toezicht te houden of het bestuur van de NS zelf wel duurzaam genoeg te werk gaat in deze barre tijden van stikstof en vervuiling.

We moeten in ieder geval wel nageven: Koolmees doet het maar even, een noodlijdend bedrijf binnenstappen terwijl er meestal veel meer florissante carrouselbaantjes voor het oprapen liggen. Of zouden de grote bedrijven nu dan ook inmiddels een beetje klaar zijn met het ge-oorwurm van D66? Zoals de PvdA en GroenLinks op een dag echt wel met elkaar zullen fuseren, juichen wij eigenlijk ook toe dat D66 en NS op een dag samen zullen gaan.

Dan kunnen wij voorts gewoon mooi de auto blijven pakken en is er ruimte in de Kamer om het gat van D66 op te vangen met een andere partij. Het liefst eentje met een beetje gevoel voor snel asfalt (Misschien iets voor Max Verstappen na zijn loopbaan?. Aha, een optelsommetje maakt dat we dan misschien zelfs nog wel beter kunnen stellen: D66 + VVD = NS. Zijn we meteen twee overbodig geworden partijen kwijt in de Kamer. 

O ja, Geert Wilders wenst Koolmees natuurlijk ook al het goeds toe bij de StaatsSpoorbaan:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten