img 0677

DDS Exclusief! Rally ter ere van 10 jarig bestaan Hart voor Den Haag

Binnenlandjan 30 2023, 18:30
DDS is afgelopen zaterdag afgereisd naar Den Haag om de rally van de lokale politieke partij Hart voor Den Haag bij te wonen. Er waren diverse interessante speeches van onder andere burgermeester van Jan van Zanen (VVD), advocaat Peter Plasman, Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) en Richard de Mos. Er werd teruggeblikt op 10 jaar vereniging Groep de Mos en stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen in de zaak tegen partijleider Richard de Mos, oud-wethouder Rachid Guernaoui en oud-raadslid Nino Davituliani.
Het grote geheim achter het succes van Hart voor Den Haag is ombudspolitiek. Ombudspolitiek is een vorm van politiek zonder ideologische vergezichten. Een kapotte lantaarnpaal is niet liberaal of socialistisch. Het probleem dient met gezond verstand opgelost te worden. Hierbij staat het belang van de burger voorop. Daarom is burgemeester Jan van Zanen van mening dat lokale politiek concreet is en het dichtst bij de mensen staat. Volgens de burgemeester van Den Haag is de gemeenteraad het enige bestuursorgaan waar de burger nog een beetje vertrouwen in heeft. Dat komt doordat de lokale politiek praktisch is en daarom hebben plaatselijke partijen lokaal meer bestaansrecht dan landelijke partijen.
De rechtszaak tegen Richard de Mos werpt een schaduw op de lokale democratie vindt van Zanen. Ook op de middag, Hart voor Den Haag baalt ervan door de strafzaak bestuurlijk buitenspel te zijn gezet door de linkse kongsi van D66, PvdA en GroenLinks. Deze partijen hebben uitsluiten van populistische partijen tot hun handelsmerk gemaakt.
Advocaat Peter Plasman die de Mos en Rachid Guernaoui bijstaat vindt dat deze twee mannen kapot zijn gemaakt in deze politieke afrekening. Toch houden deze twee mannen hun rug recht. De contouren die zichtbaar worden tijdens het proces is dat het OM tegen een fiasco aanloopt. Plasman ziet geen enkele vorm van fanatisme bij het OM. Het toont aan dat het OM geen overtuiging heeft dat zij de zaak gaan winnen. De Mos en Guernaoui gaan de rechter sowieso niet wraken. Rachid Guernaoui zit er voor spek en bonen bij het is echt duidelijk dat de Mos het doelwit is van het OM. Het is geen circus maar een persoonlijk drama. Toch heeft Plasman het vertrouwen in dat het recht zal zegevieren met vrijspraak. De verwachting is dat Hart van Den Haag ruim de grootste partij wordt van Den Haag. Men sluit het ''Echt voor Barendrecht'' scenario niet uit.  
14352
Wybren van Haga had alleen maar lovende woorden voor de partijleider van Hart voor Den Haag. Van Haga vindt De Mos kwalitatief een zeer goede persvoorlichter. Kwaliteit komt altijd boven drijven. De twee kennen elkaar van tijd dat de Mos actief was voor Code Oranje. Hij heeft toen Van Haga benaderd om zich aan te sluiten bij Code Oranje. Wybren van Haga had ook een boodschap voor de goed gevulde zaal. Rechts Nederland moet gaan stemmen om zo in de Eerste Kamer Rutte dwars te zitten. In de Eerste Kamer moet het gezond verstand dominant aanwezig zijn. Van Haga meldde ook dat Richard de Mos de lijstduwer wordt BVNL in de provincie Zuid-Holland en de Mos wordt ook de lijsstrekker van BVNL voor Hoogheemraadschap Delfland. De Mos gaat zich inzetten voor het houden van droge voeten, maar wil ook de belangen van boeren en tuinders gaan  behartigen.
Tot slot kwam de partijleider van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, zelf aan het woord. Hierbij volgt een korte samenvatting van zijn speech: ''De partij heeft de afgelopen week veel steun ontvangen vanuit het hele land. De fractie en vrijwilligers werken hard en het aantal leden blijft groeien. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de partij van deelname aan criminele organisaties, maar deze beschuldiging is onterecht. De partij heeft openlijk donaties ontvangen van Haagse ondernemers en betrokken de ideeën van de inwoners bij hun politiek betrokken. De verdenkingen van het OM, zoals corruptie, zijn ongegrond omdat er geen geld voor zichzelf is ontvangen en er geen sprake is van het leveren van wederdiensten. De bekritiseerde nachtvergunningen zijn verleend met goedkeuring van de burgemeesters en het OM communiceert de zaak fout door processtukken naar de media.''
De strafzaak ruikt naar een politieke afrekening. De kleurrijke de Mos werd te populair en daarom moest hem de voet worden dwars gezet. Iemand die opkomt voor de belangen van de inwoners 24/7 dat is een gruwel voor het partijkartel. Daarom moet barbertje hangen. Gelukkig heeft de Mos een kleurrijk team achter zich staan daardoor blijft deze partij goed op koers in deze ruwe zee. Deze partij hoeft daarom niet te vrezen voor de toekomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten