20220222 Fleur Agema 117

Fleur Agema's woedende reactie op minister Conny Helder: "Zorg eisen is niet iets wat patiënten voor de lol doen. Deal With It!"

Politiekjan 30 2023, 17:30
Fleur Agema, PVV-Kamerlid en uitgesproken criticus van het Nederlandse zorgstelsel, heeft woedend gereageerd op recente uitspraken van minister Conny Helder. In een persconferentie verklaarde Helder dat de vraag naar zorg "MOET dalen omdat het niet meer past."
Agema wees er snel op dat de vraag naar zorg in de nabije toekomst alleen maar zal verdubbelen door de vergrijzing. Ze betoogde dat mensen geen zorg vragen uit keuze, maar omdat ze het nodig hebben. "De vraag naar zorg is niet iets wat mensen voor hun plezier doen," stelde ze. "Pak het aan!"
Agema stelde vervolgens praktische oplossingen voor die echt verschil zouden kunnen maken. Ze betoogde dat het terugdringen van administratieve tijd een prioriteit moet zijn, evenals het uitbannen van fraude en het focussen op het leveren van zorg die zowel beter als goedkoper is. Ze besloot haar verklaring met een oproep tot actie met de woorden: "Wees geen weggooier!"
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De verontwaardiging van Fleur Agema is begrijpelijk, vooral gezien het feit dat de Nederlandse gezondheidszorg al vele jaren door problemen wordt geplaagd. De regering wordt al lang bekritiseerd om haar gebrek aan actie, en Agema's opmerkingen zijn een teken dat de mensen het wachten op verandering zat zijn. Het valt nog te bezien hoe de regering zal reageren op haar opmerkingen, maar het is duidelijk dat ze een snaar heeft geraakt bij het publiek. Want dat reageert onder haar tweet op overwegend positieve wijze op haar rake uitspraken.
Niet zo gek, want ze heeft natuurljk honderd procent gelijk. Het is algemeen bekend dat de vraag naar zorg de komende jaren flink gaat toenemen. Dit komt onder meer door vergrijzing. Roepen dat de vraag maar omlaag moet is volstrekt onzinnig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten