25168022601 a6439378c1 c

Poppodium Baroeg Rotterdam cancelt Deströyer 666: vrijwilligers dreigen op te stappen vanwege de woke cultuur

Binnenlandjan 30 2023, 16:30
Het concert van de Australische trash metal band Deströyer 666 in het Rotterdamse poppodium Baroeg is geannuleerd vanwege ophef die is ontstaan na berichtgeving over extreemrechtse, homofobe en vrouwonvriendelijke uitlatingen van de bandleden. Hoewel de teksten zelf niet de directe aanleiding waren voor de annulering, heeft Baroeg besloten het optreden te schrappen na een heroverweging van de boeking.
Volgens Baroeg waren ze niet bekend met het vermeende fascistische en racistische karakter van de band toen ze deze boekten. Na het ontstaan van commotie naar aanleiding van de berichtgeving, besloten ze het optreden te annuleren omdat ze van mening zijn dat dit het beste is voor Baroeg. Het besluit heeft gemengde reacties opgeroepen binnen de organisatie en daar is begrip voor.
Baroeg wil de discussie rondom dit besluit breed voeren en heeft als prioriteit om de rust binnen het poppodium terug te krijgen. Het gesprek over de richtlijnen voor het boeken van bands in de toekomst wordt op een later moment gevoerd.
Echter, gasten van Baroeg zijn woedend over dit besluit en beschouwen het als toegeven aan een kleine groep die aan een strenge cancelcultuur doet. Liesbeth Smit, een bezoeker, noemt het op Facebook een grove schande voor de vrije cultuuruiting en een directe aanval op de alternatieve cultuur die nog niet in lijn was met het "woke regime". Zij vraagt zich af welke bands nog meer geannuleerd zullen worden in de toekomst en waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van het annuleren van dit concert. Ook vrijwilligers dreigen op te stappen vanwege de woke cultuur is te lezen op social media.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
GroenLinks heeft een grote vinger in de pap gehad bij het cancellen van Deströyer 666. Door GroenLinks en een medewerker van deze popzaal met een eveneens een GroenLinks achtergrond is dit concert nu gecanceld. Ze hadden al een keer of zes eerder opgetreden in Baroeg. Maar dat mag nu niet meer, want nu is het opeens te kwetsend voor de tere communistische zieltjes van GroenLinks. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten