screen shot 2023 01 30 at 144248

De nieuwste crisis is er: mensen zouden teveel medicijnen door het toilet spoelen en dat is slecht voor vissen

Binnenlandjan 30 2023, 19:30
De bovenonsgestelden hebben besloten dat er een nieuwe crisis is waar we ons druk om moeten maken: een onderwaterlevencrisis. Want het blijkt dat medicijnen tegen psychologische problemen in het water terechtkomen waardoor visjes en kreeftjes "minder bewegen." Ze zouden zelfs 'moediger' worden. En dat is heel gevaarlijk.
Er wordt natuurlijk over gesproken dat mensen de medicijnen in het toilet dumpen. Dat is heel erg. Want die medicijnen worden opgenomen in het water en later onbewust geobsedeerd door kreeften en vissen die vervolgens heel relaxt worden. 
Maar wacht! Dat is niet de enige oorzaak, aldus het RIVM en Maastricht University. De belangrijkste reden is namelijk dat mensen hun medicijnen wel degelijk goed gebruiken, maar dat de resten ervan vervolgens in hun plas komen. Ze gaan naar het toilet en zie hier, via de riolering komt het restmedicijn in de plas uiteindelijk terecht in de zee of in een kanaal of wat dan ook.
Nu.nl legt uit wat het probleem precies is. In een laboratorium deden ze na wat er volgens hen in het eggie gebeurt. De gevolgen zouden heel schokkend zijn geweest. "Zo zag RIVM-onderzoeker Caroline Moermond dat de vissen soms moediger waren. Ze kwamen daardoor sneller tussen de waterplanten vandaan. Soms waren de vissen en kreeftjes juist kalmer."
Je zou denken dat je die beestjes natuurlijk een rustig leven gunt, maar daar denkt Moermond anders over. Want het zou betekenen dat ze makkelijker opgegeten kunnen worden door roofvissen. "Als de effecten ook in het wild voorkomen, heeft dat volgens Moermond uiteindelijk gevolgen voor de hele voedselketen."
De enige juiste reactie op dit wereldschokkende nieuws komt van Erik de Vlieger. Die tweet lacherig: "#Oppervlaktewatercrisis." En daar laat hij het bij:
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Eigenlijk kan het niet mogelijk zieliger worden dan dit. Maar het kan serieuze repercussies hebben. Want één van de betrokken 'experts' zegt vervolgens dat dokters volgens hem moeten nadenken over de vraag of de medicijnen die ze voorschrijven wel 'goed zijn voor het milieu,' of in ieder geval niet heel schadelijk.
Serieus? We gaan dat soort gestoorde dingen doen?
Gekker dan de natuurpsychopaten worden ze niet gemaakt. Misschien dat een goede arts hen een oxazepammetje kan geven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten