Paul Cliteur pakt 'nazi!'-roepers aan: 'Nazi's zijn doorgaans trots op hun overtuigingen'

Paul Cliteur pakt 'nazi!'-roepers aan: 'Nazi's zijn doorgaans trots op hun overtuigingen'

Professor Paul Cliteur in zijn kantoor. Bron: Screenshot FVD / YouTube.

De afgelopen jaren, en zeker de afgelopen maanden, zien we steeds vaker dat linkse relschoppers én leden van het media- en partijkartel andersdenkenden automatisch "nazi" noemen. Je hoeft het maar een beetje oneens te zijn met ze en zie, opeens ben je een overtuigd aanhanger van Hitler en Goebbels.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur is daar helemaal klaar mee. Want, stelt hij terecht op Twitter, dit soort aanvallen zijn niet alleen inhoudelijk belachelijk, maar ook nog eens qua vorm. Echte nazi's hebben er namelijk weinig problemen mee dat je ze nazi noemt. Als iemand dat als serieuze belediging ziet weet je dus zeker dat die persoon alles behalve een nazi is.

"Wat mensen die anderen aanklagen als 'nazi' doorgaans niet begrijpen, is dat echte nazi's doorgaans trots zijn op hun nazi-overtuiging," aldus Cliteur. "Dus tegen iemand die ontkent nazi te zijn zeggen 'Jaaaaaa, je bent wel een nazi hoor' is nogal mal."

Paul Cliteur pakt 'nazi!'-roepers aan: 'Nazi's zijn doorgaans trots op hun overtuigingen'

Dat klopt natuurlijk volledig. Nazi's zijn trots op hun nazi-zijn. Anders waren ze geen nazi geworden. Nazi's zijn ervan overtuigd dat zij én hun ideologie superieur zijn. Dat is de kern van dat hele nazisme. Misschien dat ze het niet publiekelijk al te hard zeggen vanwege strategische pr-redenen, maar dat doen ze dan meer met een knipoog dan met gerechtvaardigde woede en verontwaardiging.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Er zijn wel uitzonderingen - dat geldt immers voor elke regel: D66'ers. D66'ers hangen overduidelijk een nazi-achtige ideologie aan. Maar als je hen daar op aanspreekt kunnen ze wel heel verontwaardigd reageren.

Of nou ja, misschien toch niet. Want nu ik erover nadenk gooien D66'ers die beschuldiging wel naar het hoofd van ánderen... maar als je het omdraait en duidelijk maakt dat zij juist de grootste nazi's van allemaal zijn geven ze eigenlijk gewoon geen thuis. Ze reageren daar maar nauwelijks op. Hmm. Dat geeft te denken he?

Volg mij op Twitter.

Lees meer over:
D66 Paul Cliteur Nazisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties