1739177191 237659d085 c

Den Haag neemt wijs besluit: Invoering messenverbod in de strijd tegen geweld

Binnenlandjul 07 2023, 17:00
In een verstandige stap om geweldsincidenten terug te dringen, heeft Den Haag aangekondigd dat het binnenkort een messenverbod zal invoeren. Burgemeester Jan van Zanen wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) na de zomervakantie wijzigen, zodat ook gebruiksmessen zoals zak- en keukenmessen verboden worden meldt Omroep West. Dit besluit wordt toegejuicht door vrijwel de gehele gemeenteraad, die erkent dat alle mogelijke middelen moeten worden ingezet in de strijd tegen de ellende in de stad.
Het voorstel voor het messenverbod werd gesteund door een brede coalitie van partijen, waaronder Hart voor Den Haag, VVD, PVV en ChristenUnie/SGP. De motie om de burgemeester op te roepen tot invoering van het verbod werd met overweldigende meerderheid aangenomen. Alleen de Haagse Stadspartij en Forum voor Democratie stemden tegen. Dit toont aan dat de gemeenteraad ernstig bezorgd is over de recente toename van geweldsincidenten, soms met fatale afloop.
Raadslid Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag benadrukte dat veel daders bij steekpartijen gebruikmaken van messen die niet verboden zijn volgens de Wet wapens en munitie. Daarom is het belangrijk dat ook gebruiksmessen, zoals keuken- en zakmessen, verboden worden. Het messenverbod stelt de politie in staat om overal in de stad boetes uit te delen aan mensen die messen dragen die als steekwapen kunnen worden gebruikt en niet zijn ingepakt.
Dit messenverbod is een krachtig signaal dat Den Haag vastberaden is om geweld tegen te gaan en de veiligheid van haar burgers te waarborgen. Het toont het leiderschap van burgemeester Van Zanen en de vastberadenheid van de gemeenteraad om alle mogelijke middelen in te zetten in de strijd tegen de ellende die geweld met zich meebrengt. Het is een stap in de goede richting om de stad veiliger te maken voor iedereen.
Het is belangrijk om te benadrukken dat dit messenverbod niet bedoeld is om gewone burgers te hinderen in hun dagelijks leven. Het is een maatregel die gericht is op het voorkomen van geweldsdelicten en het beschermen van de gemeenschap. Door het dragen en gebruik van potentieel gevaarlijke messen te beperken, wordt een duidelijk signaal afgegeven dat geweld niet getolereerd wordt in Den Haag.
Natuurlijk roept een dergelijk besluit altijd vragen op en kunnen er zorgen zijn over de handhaving en de mogelijke impact op eerlijke en legitieme activiteiten. Het is van cruciaal belang dat de invoering van het messenverbod gepaard gaat met voorlichting, bewustwording en een zorgvuldige handhaving. Het is ook essentieel dat er ruimte blijft voor dialoog en feedback van de gemeenschap, zodat eventuele zorgen en problemen kunnen worden aangepakt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we hopen dat het messenverbod in Den Haag zal bijdragen aan een veiligere en vreedzamere stad, waar geweld niet langer een bedreiging vormt voor de burgers. Het is een belangrijke stap in de goede richting en een voorbeeld voor andere steden in Nederland. Laten we samenwerken om een samenleving te creëren waarin iedereen zich veilig en beschermd voelt, zonder de angst voor geweld en de gevolgen ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten