schermafbeelding 2023 07 07 112210

Tweede Kamer laat vrouwen en meisjes in de sport in de steek

Politiekjul 07 2023, 16:00
Het is een zwarte dag voor vrouwen en meisjes in de sport. De motie van Gideon van Meijeren (FVD) die opriep om subsidies te staken aan sportclubs die biologische mannen toelaten in vrouwencompetities en vrouwenkleedkamers, is gisteren verworpen door de Tweede Kamer. Dit besluit is een regelrechte aantasting van de rechten, veiligheid en belangen van vrouwen en meisjes, en het is schokkend om te zien dat een meerderheid onze volksvertegenwoordigers hier geen waarde aan hechten.
Er zijn drie belangrijke redenen waarom het toelaten van mannen in vrouwensport een ernstig probleem is:
  1. Mannen zijn fysiek sterker dan vrouwen en zullen vrijwel altijd met gemak winnen in iedere sport. Dit is een feit dat niet genegeerd kan worden. Het idee dat biologische mannen kunnen deelnemen aan vrouwensport en eerlijke competities kunnen creëren, is simpelweg onrealistisch en oneerlijk. Het ondermijnt de gelijkheid en de eerlijke kansen die vrouwen verdienen.
  2. Het accepteren van biologische mannen in vrouwenkleedkamers en doucheruimtes schaft in feite de strafbaarheid van voyeurisme en exhibitionisme af. Het enige wat een man hoeft te doen is beweren dat hij vrouw is en hij heeft toegang tot de meest intieme ruimtes van vrouwen en meisjes. Dit is een flagrante schending van de privacy en veiligheid van vrouwen en meisjes, en het is onbegrijpelijk dat onze wetgevers dit niet serieus nemen.
  3. Het risico op (ernstig) letsel tijdens het sporten neemt aanzienlijk toe wanneer mannen worden toegelaten in vrouwensport. Mannen zijn van nature sterker en zwaarder dan vrouwen, wat leidt tot een onevenwichtig speelveld. In sporten waar fysiek contact mogelijk is, zoals voetbal en basketbal, of waar ballen met kracht worden gespeeld, neemt het risico op letsel voor vrouwen en meisjes enorm toe. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid en welzijn.
Het is onthutsend om te zien dat onze volksvertegenwoordigers deze drie zeer belangrijke punten negeren en vrouwen en meisjes in de sport in de steek laten. Dit is een klap in het gezicht van alle vrouwen die zich inzetten voor hun sport en hun dromen najagen. Het is een boodschap dat hun rechten en belangen er niet toe doen, en dat ze slechts tweederangsburgers zijn in dit land.
Het is essentieel dat we opkomen voor de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes in de sport. We moeten druk blijven uitoefenen op onze politici en hen verantwoordelijk houden voor hun beslissingen. We moeten strijden voor eerlijke competities, privacy en fysieke integriteit. Vrouwen verdienen respect, gelijke kansen en een omgeving waarin ze veilig kunnen sporten zonder dat hun rechten worden geschonden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is tijd om een vuist te maken en te eisen dat onze volksvertegenwoordigers hun verantwoordelijkheid nemen. We mogen niet accepteren dat vrouwen en meisjes in de sport worden achtergesteld en in gevaar worden gebracht. Samen kunnen we een krachtige stem vormen en verandering teweegbrengen. Laat ons opstaan voor de rechten van vrouwen en meisjes, en laten we ervoor zorgen dat zij de erkenning en bescherming krijgen die ze verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten